Волинські депутати погрожують відставками чиновників ОДА, якщо не буде звіту голови області

Волинські депутати погрожують відставками чиновників ОДА, якщо не буде звіту голови області

Фото: facebook.com/Володимир Гунчик

Обласних посадовців звинувачують у саботажі.

Депутати Волинської обласної ради вимагають від голови регіону Володимира Гунчика відзвітувати про використання бюджетних коштів за конкретними напрямами.

Як повідомляє видання "Волинська газета", звіт очільника регіону має бути озвучений на наступній сесії 21 грудня. У разі його відсутності, депутати вирішуватимуть щодо потреби ухвалювати звернення до президента України з пропозицією негайно усунути з займаних посад місцевих чиновників.

Зокрема, керівник найбільшої фракції партії УКРОП В'ячеслав Рубльов заявив про недостатність коштів на закупівлю необхідних 36 шкільних автобусів. Гунчика звинувачують в тому, що 34 автобуси "Богдан" закуповували в обхід системи "Прозоро".

Крім того, 21 грудня від Володимира Гунчика чекають на звіт і щодо виконання програм соціально-економічного розвитку, на чому наполягав депутат Володимир Кучер.

"Ми всі знаємо, що облдержадміністрацією та її підрозділами всі наші рішення щодо фінансування тих чи інших напрямків відверто саботуються… Тому, вислухавши звіт Володимира Петровича, можливо, поставимо питання про відповідність начальників профільних управлінь і заступників голови облдержадміністрації про відповідність займаним посадам", - заявив голова облради Ігор Палиця, додавши, що з виділених 5,5 млн грн на спорудження 72 туалетів для волинських школярів витрачено лише 1 млн грн на 11 вбиральнь.

Він також повідомив, що звіту Гунчика не було двох років. Наразі ідею звіту очільника регіону підтримують і у фракції "Нашого краю".

Своєю чергою, на думку депутата облради від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" і голови Ковельської райдержадміністрації Віктора Козака, звіт голови облдержадміністрації в грудні за весь рік ще недоцільний.

В адміністрації обласної держадміністрації ТСН.ua заявили, що наразі формують свою позиції щодо вимог волинських депутатів. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація