Волкер анонсував чергову зустріч із Сурковим для обговорення конфлікту на Донбасі

Волкер анонсував чергову зустріч із Сурковим для обговорення конфлікту на Донбасі

Фото: Getty Images

Зустріч відбудеться у Сербії.

Спеціальний представник США по Україні Курт Волкер і радник президента Росії Владислав Сурков зустрінуться 13 листопада у столиці Сербії Белграді.

Про це Волкер повідомив журналістам у п’ятницю, 3 листопада, передає ТАСС.

Росія намагається заморозити конфлікт на Донбасі, - Курт Волкер

Росія намагається заморозити конфлікт на Донбасі, - Курт Волкер

Коментуючи ідею розміщення миротворців на окупованій частині Донбасу, спецпредставник підтвердив позицію США про необхідність їхнього розміщення в "усій проблемній зоною, щоб бути ефективним", а не тільки на лінії розмежування, як наполягає Росія.

Волкер запевняє, що у Москві "уважно вивчають" варіанти розміщення миротворців на Донбасі і навіть виявляють при цьому певну гнучкість.

Нагадаємо, Волкер "не може уявити" участь РФ в миротворчій місії на Донбасі. На запитання, чи можлива участь росіян як миротворців на Донбасі, Волкер відповів: "Я не можу це уявити".

За словами нардепа, для Волкера критично важливо, щоб миротворча місія була воєнізованою, а не просто моніторинговою, та діяла на ділянці українсько-російського кордону, непідконтрольній Україні.

Крім того, Волкер очікує, що до кінця року буде готова резолюція Радбезу ООН щодо  миротворчої місії в Україні і, можливо, навіть ухвалена. Він зазначив, що критичним у цій резолюції буде питання контролю над російсько-українським кордоном. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація