Волкер анонсував нові поставки зброї Україні найближчим часом

Волкер анонсував нові поставки зброї Україні найближчим часом

Фото: Reuters

США можуть незабаром почати поставку військового обладнання Україні.

Спецпредставник Держдепартаменту з питань України Курт Волкер заявив, що США оголосять в найближчі кілька місяців про початок нових поставок зброї до України.

Про це він повідомив у понеділок, 17 грудня, під час брифінгу для журналістів. 

"У нас є можливість продати додаткове [військове] обладнання. Будуть зроблені оголошення, Конгрес буде повідомлений в найближчі пару місяців про перші транші", - заявив Волкер.

Він також додав, що у грудні був запланований його візит до Москви, проте через інцидент у Керченській протоці, який стався 25 листопада, та доки Росія утримує українських моряків, умов для цього візиту нині не існує. Волкер також нагадав, що через російську агресію в Азовському морі була скасована зустріч президента США Дональда Трампа з лідером РФ Володимиром Путіним на саміті G20 в Аргентині.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон".

Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон. Згодом так звані суди заарештували їх на два місяці. 29 листопада полонених біля Керченської протоки українських моряків перевезли до Москви - до "Лефортового".

Реакція світу. Спецпредставник США Курт Волкер прокоментував дії Росії в Чорному морі

Реакція світу. Спецпредставник США Курт Волкер прокоментував дії Росії в Чорному морі

Повʼязані теми:

Наступна публікація