Волкер анонсував важливі перемовини щодо участі США у "нормандському форматі"

Волкер анонсував важливі перемовини щодо участі США у "нормандському форматі"

Фото: Associated Press

Курт Волкер наразі перебуває в тісних перемовинах із європейцями.

Представники США, Німеччини та Франції на початку наступного тижня планують провести консультації щодо розширення нормандського формату. Про це "Голосу Америки" повідомив представник США на переговорах Курт Волкер.

За його словами, він перебуває у тісних контактах з європейськими партнерами, і черговий раунд консультацій має відбутись наступного тижня.

Своєю чергою, у Міністерстві закордонних справ Франції заявили, що наразі Париж не розглядає питання про можливість розширення нормандського формату за рахунок Сполучених Штатів Америки.

Зазначимо, 7 серпня після проведення наради в Офісі президента України з приводу вбивства терористами "ДНР" чотирьох військовослужбовців ЗСУ під Павлополем Донецької області Володимир Зеленський вкотре озвучив вимогу термінової зустрічі лідерів країн "нормандського формату", до якого входять, окрім України, Франція, Німеччина та Росія. Ще напередодні, 6 серпня, Зеленський наголосив, що ця трагедія окреслила позиції сторін у конфлікті. "Україна щиро прагне миру. І наше прагнення незмінне. Сьогодні весь світ побачив, хто саме миру не хоче", - констатував він. 

"Саме тому я закликаю лідерів країн-учасниць Нормандського переговорного формату – Еммануеля Макрона, Ангелу Меркель та Володимира Путіна – якомога швидше зібратися для відновлення перемовин", - додав президент.

Зеленський звернувся до "нормандської четвірки" у зв'язку із втратами на фронті

Зеленський звернувся до "нормандської четвірки" у зв'язку із втратами на фронті

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зустріч "нормандської четвірки"
Наступна публікація