Волкер назвав політику Угорщини щодо України помилкою

Волкер назвав політику Угорщини щодо України помилкою

Фото: twitter/KurtVolker

Мовні суперечки не повинні відображатися на співпраці в межах НАТО.

Використання можливостей для блокування співпраці України з НАТО заради змін у мовній політиці є помилкою Угорщини. Про це заявив спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер, повідомляє Громадське.

"Я вважаю, що Угорщина робить помилку, використовуючи НАТО як інструмент тиску на це питання", - заявив він. На думку Волкера, таке блокування шкодить значно важливішим за регіональні мовні питання процесам. "Перед Україною постають важливі зовнішні виклики – вторгнення та окупація Росією. Це те, що має непокоїти кожного члена НАТО, включно з Угорщиною. І я гадаю, блокування зустрічей комісії НАТО-Україна є помилкою", - наголосив американець.

Водночас він висловив підтримку ідеї розв’язання суперечки стосовно мовної ситуації для угорців в Україні. "Наразі немає ніякого прогресу щодо зняття вето Угорщини на зустрічі між Україною та НАТО. Сподіваюся, що з обранням президентом Володимира Зеленського, рідною мовою якого є російська, але він також говорить і українською, буде домовленість між Україною та Угорщиною стосовно того, як розв'язувати питання національних меншин, їх права спілкуватись рідною мовою і одночасно забезпечити щоб громадяни України, всі вони, також вчили і використовували українську в спілкуванні. Це треба вирішити", — резюмував дипломат.

Також у цей день Волкер заявив, що Росія не виконує взяті на себе зобов’язання в рамках мирних переговорів у Мінську.

Держсекретар США закликав Угорщину підтримувати Україну замість Росії

Держсекретар США закликав Угорщину підтримувати Україну замість Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація