Волкер підтримав розміщення міжнародних спостерігачів в Азовському морі

Волкер підтримав розміщення міжнародних спостерігачів в Азовському морі

Спецпредставник Держдепу США щодо України назвав найкращий варіант введення спостерігачів в акваторії.

Спецпредставник Держдепу США щодо України Курт Волкер висловив підтримку ідеї розміщення міжнародних спостерігачів у районі Азовського моря на українській території.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що найкращий варіант полягає в тому, щоб міжнародних спостерігачів було розміщено в тій частині території України, яка не є предметом територіальних суперечок, і на українських суднах, причому - на запрошення українського керівництва", - наголосив він.

На думку Волкера, присутність спостерігачів у цьому районі могла б допомогти уникнути ситуацій, схожих на інцидент, що стався в Керченській протоці, коли російські прикордонники напали на українські кораблі і захопили їх разом із екіпажем

"Наявність міжнародних спостерігачів на додаток до української присутності могло б бути досить позитивним елементом, щоб додати більше спостерігачів за ситуацією", - додав спецпредставник Держдепу США щодо України.

Нагадаємо, раніше Волкер запевнив, що ЄС та США розглянуть можливість введення нових санкцій проти Росії через те, що вона відмовляється звільняти полонених біля Керченської протоки українських моряків.

За словами Волкера, серед можливих санкцій можуть стати певні обмеження для російських суден та портів в Азовському морі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація