Волонтерку Звіробій зобов’язали носити електронний браслет

Волонтерку Звіробій зобов’язали носити електронний браслет

Вона не може без дозволу полишати межі Київської області.

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід для волонтерки Марусі Звіробій, яку звинувачують у погрозах на адресу президента.

Як передає кореспондент ТСН, Звіробій перебуватиме на особистому зобов’язанні та має носити електронний браслет. Запобіжний захід передбачає, що волонтерка приходитиме на вимогу слідчих, не відлучатиметься без дозволу за межі Київської області та здасть закордонний паспорт.

Запобіжний захід триватиме до 9 квітня. Саме такого обмеження щодо Звіробій і просили прокурори.

Нагадаємо, в кінці жовтня 2019 року нардепка від "Європейської солідарності" Софія Федина разом із волонтеркою Марусею Звіробій організували відеотрансляцію, в якій різко розкритикували манеру спілкування президента Зеленського з ветеранами, які приїхали до селища Золоте перед розведенням військ.  У ролику Федина натякнула, що поруч із Зеленським може "вибухнути граната, обстріли бувають випадково...".  Своєю чергою волонтерка Звіробій була більш емоційною у висловах.

"Ти завдаєш такої шкоди, що всі бажають, щоб ти здох, і просто обговорюють, яким чином: або тебе повісити краще, або застрелити, або граната вибухне десь. Я тобі обіцяю, тебе хтось підірве там", - говорить на відео волонтерка.

Після цього проти Федини та Звіробій було відкрито кримінальне провадження за фактом погрози вбивством щодо президента України (ч.1 ст.346 Кримінального кодексу України). 26 листопада стало відомо, що Державне бюро розслідувань скерувало до Генпрокуратури проєкти повідомлення про підозру та подання на зняття депутатської недоторканності з нардепки від "Європейської солідарності" Софії Федини у справі про погрозу вбивством президенту України Володимиру Зеленському. 

28 листопада вранці до будинку Звіробій з обшуками прийшли слідчі Державного бюро розслідувань. Вони заборонили волонтерці відеофіксацію слідчих дій, вилучили мобільні телефони та дві одиниці зброї - карабін та рушницю. 

Кореспондент ТСН Олена Мацюцька

Повʼязані теми:

Наступна публікація