"Вони перейшли межу": керівниця директорату МОЗ звільняється разом із командою

"Вони перейшли межу": керівниця директорату МОЗ звільняється разом із командою

Фото: УНІАН

Литовченко звинуватила керівництво відомства у брехні.

Керівниця директорату Міністерства охорони здоров'я (МОЗ) України Ірина Литовченко оголосила, що звільняється зі своєї посади. 

"Вчора вони перейшли межу, яку я для себе ставила. До кінця року я залишу міністерство разом із практично усією своєю командою. Причина - ціннісні і світоглядні розбіжності, які роблять неможливою подальшу роботу в МОЗ", – написала вона у Facebook у п'ятницю, 6 грудня.

За словами Литовченко, до звільнення її спонукала ситуація із видаленням з сайту відомства усієї інформації про діяльність МОЗ за часів колишньої очільниці Уляни Супрун.

Вчора вони перейшли межу, яку я для себе ставила. До кінця року я залишу міністерство разом із практично усією своєю...

Опубліковано Iryna Lytovchenko Пʼятниця, 6 грудня 2019 р.

Керівниця директорату МОЗ - це найвища неполітична посада в міністерстві після міністра та заступників - розповіла, що "майже" державний секретар відомства вдень 5 грудня зателефонувала системним адміністраторам сайту міністерства, та сказала, що у них є п'ять хвилин, щоб із сайту зникли абсолютно всі згадки про попередню політичну команду. 

"Про це відразу написали у вотсап групі міністерства та проінформували пресслужбу (тобто мене, хаха), як відповідальних за контентний вміст сайту", – написала Литовченко.

Доручення виконали, а ввечері з'явилося нове – розмістити на сторінці міністерства у Facebook, що нібито відбувся технічний збій і всі новини з сайту зникли випадково. 

Литовченко заявила, що "працювати з тим, хто примушує тебе брехати країні - це приниження власної гідності та професійності".

Сьогодні з'явилась неправдива інформація про те, що керівництво Міністерство охорони здоров'я України видало наказ...

Опубліковано Zoryana Skaletska Четвер, 5 грудня 2019 р.

Керівниця директорату МОЗ також стверджує, що у відомстві відбувається хаос: досі немає затвердженого розподілу повноважень між заступниками міністра, відсутні стратегічні напрямки та пріоритети. Водночас МОЗ обростає все більшою кількістю "персонажів з неоднозначною репутацією, які чекають на можливість відірвати шматочок державного бюджету".

"До кінця року я залишу міністерство разом із практично усією своєю командою. Вони так само не можуть більше терпіти постійні приниження та неадекватність того, що тут відбувається. При цьому вони залишаться у реформах та будуть розбудовувати державу в інших держорганах, де цінуватимуть їх професійність, відповідальність та ініціативність", – заявила Ірина Литовченко.

Нагадаємо, раніше очільник Національної служби здоров’я України Олег Петренко написав заяву про звільнення за власним бажанням. За його словами, причина такого рішення - дуже різні фундаментальні цінності з командою, що зараз працює над трансформацією системи охорони здоров’я. Водночас він упевнений, що трансформація системи охорони здоров’я не зупинити, бо "зміни проросли на місцях". 

Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька пояснює, яка ситуація склалася в міністерстві

Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька пояснює, яка ситуація склалася в міністерстві

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація