Воно може тривати 10-12 годин: Арахамія назвав дату засідання Ради, на якому розглянуть законопроєкт про банки

Воно може тривати 10-12 годин: Арахамія назвав дату засідання Ради, на якому розглянуть законопроєкт про банки

Фото: УНІАН

Загалом планується розглянути 14 питань та заслухати звіт очільника НБУ.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що наступне позачергове засідання парламенту відбудеться у середу, 13 травня.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Не у вівторок, а в середу, тому що ми поспілкувалися з депутатами, провели опитування не тільки серед нашої фракції. Нам необхідна присутність майже цілого парламенту. У понеділок вихідний і після понеділка буде певна кількість людей, які не зможуть приїхати у вівторок, і тому ухвалили рішення зробити це в середу, тому що хочемо зібрати максимальну кількість людей в парламенті", - зазначив він.

За його словами, у цей день депутати розглянуть 14 питань, серед яких і необхідний для МВФ законопроєкт про неповернення банків колишнім власникам. Також планується провести "Годину запитань до уряду" і заслухати звіт керівника Нацбанку.

"Ця позачергова сесія займе 10-12 годин. Мінімум 4 години витратимо на закон про банки, потім є ще 13 питань, серед яких "Година запитань до уряду" займе годину, потім звіт керівника Нацбанку і відповідь на запитання - це мінімум 45 хвилин-годину і потім ще 10 законів з обговоренням це теж 4-5 годин", - уточнив Арахамія.

Нагадаємо, під час позачергового засідання 30 березня Верховна Рада України ухвалила у першому читанні законопроєкт, який унеможливлює повернення виведених з ринку банків колишнім власникам. Передбачається, що власники та колишні власники банків, які були виведені з ринку, можуть претендувати на відшкодування збитків у грошовій формі, якщо їхні інтереси під час виведення були порушені. Водночас грошова компенсація є єдиним можливим способом захисту інтересів таких власників, а можливе визнання судом незаконним рішення про виведення банку з ринку не передбачає скасування такого рішення.

До другого читання депутати подали рекордні 16 тисяч поправок до законопроєкту. 6 тисяч поправок подав виключений зі "Слуги народу" нардеп Антон Поляков. Майже 2 тисячі поправок вніс очільник групи "За майбутнє" Віктор Бондар, майже 1800 поправок подав депутат від "Слуги народу" Дмитро Чорний та ще по 1600 поправок – нардепи від "Слуги народу" Ольга Василевська-Смаглюк та Олег Дунда. 

У ВР народні обранці шукають спосіб, як прийняти закон про неповернення банків

У ВР народні обранці шукають спосіб, як прийняти закон про неповернення банків

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація