Восени Україна може підвищити свій статус у НАТО – міністр оборони

Восени Україна може підвищити свій статус у НАТО – міністр оборони

Фото: УНІАН

Ключовою передумовою є збереження темпів реформ.

Якщо темпи реформ будуть збережені, Україна може вже у 2020 році стати для НАТО партнером із розширеними можливостями. Про це заявиви міністр оборони Андрій Загороднюк, повідомляє РБК-Україна.

За його словами, це є підвищенням статусу України в Північноатлантичному альянсі. "Основні підсумки Мюнхена такі: зменшення уваги до України на рівні експертів і міністерства оборони не має місця – увага дуже велика, є велика підтримка. Є повна підтримка нашого курсу реформ, вони знають про наш курс реформ", - запевнив Загороднюк.

Україна приєднається до місії НАТО в Іраку

Україна приєднається до місії НАТО в Іраку

Він розповів, що мав зустрічі з понад десятьма колегами. "В Брюсселі, за день до Мюнхена, у нас була зустріч з генеральним секретарем та його заступником. Засідання фактично як комісія Україна – НАТО, неформальне. І там були присутні всі міністри оборони країн-членів НАТО, які приїхали до Брюсселя", - розповів Загороднюк.

Також, за його словами, в Україні постійно працюють радники міністрів оборони країн НАТО, які доповідають про хід реформ. Збереження темпів реформування оборонної галузі міністр назвав ключовою передумовою для отримання у вересні нового статусу.

Раніше цього місяця в НАТО розповіли про "приголомшливий внесок" України в місії в Афганістані та Іраку. Як розповів директор відділу комунікацій у Верховній штаб-квартирі союзних сил в Європі Марк Лейті, Україні на даному етапі варто більше концентруватись на сьогоднішніх можливостях, які НАТО надає їй поза членством, та менше думати про те, коли країна зможе стати членом Альянсу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація