"Воскресіння" Бабченка: МЗС Росії нагадало про нерозкриті вбивства Шеремета та Бузини

"Воскресіння" Бабченка: МЗС Росії нагадало про нерозкриті вбивства Шеремета та Бузини

Фото: Міністерство закордонних справ Росіії

У Москві побачили в ситуації з журналістом "розпалювання антиросійської істерії".

Міністерство закордонних справ РФ, коментуючи інсценування вбивства журналіста Аркадія Бабченка, звинуватило українську владу в нездатності розслідувати реальні злочини.

"Українська влада, мабуть, не може знайти іншого способу показати свою ефективність, як продемонструвати постановочне вбивство замість того, щоб розслідувати реальні злочини: вбивства Олеся Бузини, Павла Шеремета та інших журналістів, а також заживо спалених жителів Одеси", — йдеться в коментарі департаменту інформації і друку МЗС РФ, передає РИА Новости.

У російському зовнішньополітичному відомстві додали, що "питання життя і смерті в Україні, а також довіри міжнародного співтовариства до її політики – не більш, ніж розмінні монети для київського режиму, що розпалює антиросійську істерію".

У Москві вважають, що "закордонні партнери та профільні міжнародні інститути" зроблять відповідні висновки з ситуації з Бабченком.

Нагадаємо, ввечері 29 травня з'явилося повідомлення, що в Києві стріляли в російського журналіста Аркадія Бабченка. Правоохоронців викликала його дружина. Від отриманих поранень у спину, попередньо - у легені та серце, чоловік начебто помер у кареті швидкої допомоги.

Столична поліція висунула дві попередні версії "вбивства" журналіста - його професійна діяльність та громадянська позиція. Нардеп Антон Геращенко уточнив, що вбивця чекав на Бабченка на сходовому майданчику його ж будинку, а коли журналіст відкрив двері своєї квартири, він зробив кілька пострілів у спину. Також було оприлюднено фоторобот підозрюваного у "вбивстві" Бабченка.

Сьогодні ж, 30 травня, під час брифінгу голови СБУ Василя Грицака "вбитий" Бабченко з'явився на публіку й розповів, що його "вбивство" було інсценізоване спецслужбами, аби затримати замовника.

СБУ надала докази причетності РФ до планування вбивства Аркадія Бабченка

СБУ надала докази причетності РФ до планування вбивства Аркадія Бабченка

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація