"Вперше про неї говорю, хоча з жінками не воюю": Лукашенко назвав Тихановську дурепою та мерзотницею

"Вперше про неї говорю, хоча з жінками не воюю": Лукашенко назвав Тихановську дурепою та мерзотницею

Фото: Associated Press

Самопроголошений білоруський лідер розповів свою історію взаємин з опозиціонеркою.

Олександр Лукашенко заявив, що нібито врятував лідера опозиції Світлану Тихановську і дав їй 15 тисяч доларів, щоб вона виїхала з Білорусі до дітей.

"Вона говорить, це я сьогодні прочитав у доповіді, що її змусили виїхати з Білорусі та погрожували, що там мало не дітей схоплять. Це після того, як їх хотіли спалити в будинку. Це все було підлаштовано, коли вони зібрали всю цю Координаційну раду і пішли в окремий будинок. І ця дурепа туди поперлася", - говорить Лукашенко на відео, яке в у п'ятницю, 30 липня, опублікував Telegram-канал Nexta Live.

За його словами, того дня, Тихановська нібито прийшла до нього і попросила грошей, щоб виїхати з Білорусі.

"Ми зробили, все що просила. Ну, їдь до дітей, я розумію. Я взагалі проти жінки не воюю. Не встигли виїхати, як вона дзвонить - каже, що у неї немає грошей. Я кажу: "Візьми, попроси у державній компанії". Скільки хоче? 15 тисяч доларів. Дали 15 тисяч доларів, це все-таки діти. Ось що було. І вона сьогодні говорить про те, що їй погрожували, що дітей від неї забирали, мерзотниця! Вперше про неї говорю, хоча з жінками не воюю", - стверджує Лукашенко.

Нагадаємо:

  • Акції протесту в Білорусі почалися після виборів президента, які відбулися 9 серпня 2020 року. Білоруси вийшли на акції протесту в багатьох містах країни. Силовики жорстоко розганяли людей, застосовували силу, масово арештовували.
  • Наразі Світлана Тихановська перебуває у Литві. Вона вимушено виїхала з Білорусі влітку 2020 року. Після повернення до країни Тихановська ризикує зазнати політичних переслідувань.
  • Опозиційна лідерка досі перебуває у міждержавному розшуку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація