Впливові українці розповіли, як події в країні змінили їхнє життя та друзів

Впливові українці розповіли, як події в країні змінили їхнє життя та друзів

Бурмака розповіла, як змінилося коло її спілкування за останні півроку / Фото: facebook.com/maria.burmaka

Багато кому довелося  змінити коло спілкування через принципові питання.

Події, що відбулися за останні півроку в Україні - Майдан, анексія Криму та вторгнення РФ на Донбас, мало кого залишили байдужим, багатьох навіть змусили змінити коло спілкування.

Видання "Новое время" поцікавилося в українців, як останні події в країні вплинули на їхнє життя.

Так, гендиректор і власник видавництва "Фоліо" Олександр Красовицький розповів, що йому довелося припинити спілкування з тими знайомими, хто зайняв агресивну антиукраїнську позицію.

"Намагаюся уникати спілкування на політичні теми з тими моїми знайомими, які відносяться до диванної сотні, яка критикує будь-який крок України та її лідерів, бо подібне спілкування нічого, крім констатації розбіжності в поглядах, не дасть", - сказав Красовицький.

А от співачці Марії Бурмаці не довелося застосовувати превентивні міри, бо, за її словами, люди, з її оточення знаходяться "по одну сторону барикад".

"Можливо, саме в цьому був і є мій не бізнес-підхід до життя і своєрідна розкіш - спілкуватися і працювати з людьми, які є однодумцями. Притому що серед музикантів, з якими я працюю, є вихідці з Луганська, Сєверодонецька та Харкова. Але у них такий же погляд на ситуацію, як і в мене. А по бізнесу у мене ніколи не було справ з людьми, які не на боці України. Якщо ж говорити про те, як змінилися відносини, то є кілька знайомих, які пішли на фронт добровольцями. Є подруги, які працюють волонтерами. Є хлопці-музиканти, які купують броники, тестують їх і відвозять солдатам на фронт. Якщо раніше це була дружба, хороше ставлення і просто повага, то тепер це захоплення і любов", - каже співачка.

За словами депутата-свободівця Юрія Михальчишина, він у світлі ситуації  більше став піклуватися про своїх друзів, які перебували в зоні АТО, а "люди, які не поділяли моїх поглядів, давно вже припинили зі мною спілкуватися".

Для телеведучого Віталія Гайдукевича останні події, за його словами, лише посилили "і без того проукраїнське моє оточення".

Проте, як виявилося, пощастило так далеко не всім.  Зокрема, голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець розповів, що він посварився з чоловіком, з яким пов'язували дружні і партнерські відносини, "але засуджувати його не збираюся, оскільки він знаходиться в тій (проросійської) атмосфері".

Колумністу впливового фінансового видання Bloomberg Леонід Бершидському взагалі довелося виїхати з Росії.

"Я через цю історії виїхав з Москви. Не хочу платити Путіну за те, що він робить з Україною. А відносини ні з ким із близьких знайомих не змінилися. У Києві пара особливо божевільних приятелів по колишній роботі вважають ватником. У Москві пара таких же божевільних вважають зрадником. Але це не близькі люди зовсім", - розповів Бершидський.

Як вже раніше повідомлялося, українці перестають називатись "радянськими людьми" і більше пишаються державою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація