"Все просто". Гройсман розповів Садовому, як вирішити проблему зі сміттям у Львові

"Все просто". Гройсман розповів Садовому, як вирішити проблему зі сміттям у Львові

Фото: pixabay.com

За його словами, місту вже двічі відводилася ділянка для полігону.

Прем'єр-міністр України вважає, що для вирішення проблеми зі сміттєвивезенням у Львові потрібно побудувати новий полігон, що займе кілька місяців.

Про це він написав у Facebook.

"Хочу пояснити, в чому полягає, на мій погляд, вирішення сміттєвої проблеми для Львова. Все просто. Треба розпочати робити новий полігон і це вимагає лише декілька місяців. Земельна ділянка Львову відводилась уже двічі. Кошти у Львова завдяки децентралізації є - тільки біля 0,25 млрд грн лежить на депозиті. За ці гроші можна золотий полігон зробити! Паралельно можна розробляти і більш довгострокові проекти. Треба лише почати щось робити", - написав він у відповідь на пост мера західного міста Андрія Садового.

У своєму дописі міський глава написав, що чекав від Гройсмана "більш адекватної відповіді на офіційне попередження про екологічну загрозу, спричинену сміттєвою блокадою 800-тисячного міста, ніж елементарне хамство".

"Коли пан Андрій каже, що очікував від мене адекватної реакції, то очевидно мав на увазі, що я знову буду звертатись до інших міських голів, щоб вони тимчасово прийняли львівське сміття. Якщо пан Андрій Садовий забув, то я це роблю весь цей час майже кожні два тижня. А коли кажу йому і самому підключитись до цього, то у відповідь чую - тобі вони не відмовлять, а я перед ними на коліна ставати не буду. Так, мені не відмовляють, але питають - як на довго. І мені все складніше знайти відповідь, бо жодних дій з боку пана Садового ніхто не бачить", - розповів глава уряду.

Нагадаємо, 14 червня на засіданні уряду Гройсман різко розкритикував міського главу Львова Андрія Садового за неспроможність самотужки вирішити проблему накопичення сміття в місті. Це він зробив у відповідь прохання міської влади оголосити місто зоною надзвичайної екологічної ситуації. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація