"Всі будуть з головами": відома дата, коли Рада проголосує за очільників НБУ, АМКУ та віцепрем'єра з ОПК

"Всі будуть з головами": відома дата, коли Рада проголосує за очільників НБУ, АМКУ та віцепрем'єра з ОПК

Фото: УНІАН

У "СН" поки не визначилися із кандидатом на посаду нового голови Нацбанку.

У п'ятницю, 17 липня, Верховна Рада розгляне призначення голови Національного банку України, віцепрем'єр-міністра з питань оборонно-промислового комплексу (ОПК) та очільника Антимонопольного комітету України (АМКУ). 

Про це глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів під час етеру "Свободи слова" на телеканалі ICTV.

"Уряд доукомплектований вже майже на 100 відсотків. Залишився віцепрем'єр з питань промисловості та ОПК, який буде проголосований у п'ятницю", - зазначив посадовець, додавши згодом, що цю посаду обійме колишній голова Державного космічного агентства Олег Уруський.

Головною претенденткою на посаду очільниці Антимонопольного комітету, за словами Арахамії, є перша заступниця голови АМКУ Олена Піщанська. 

А ось щодо кандидата на нового голову Нацбанку "фінального" рішення поки немає. "Будемо розглядати впродовж цих двох-трьох днів, - додав Арахамія. - У п'ятницю всі будуть з головами".

Нагадаємо, що вдень 13 липня Кабінет міністрів відкликав з Верховної Ради проєкт постанови "Про призначення Олега Уруського віцепрем'єр-міністром - міністром з питань стратегічних галузей промисловості України".

Раніше президент Володимир Зеленський заявив про рішення відновити посаду віцепрем’єра з промислової політики.

3 липня Верховна Рада ухвалила постанову про звільнення Юрія Терентьєва з посади голови Антимонопольного комітету України. 

Як повідомлялося, 1 липня голова правління Національного банку України Яків Смолій написав заяву про звільнення через "систематичний політичний тиск", а вже 3 липня Верховна Рада проголосувала за його відставку.

Нацбанк без голови: чи знайшли заміну Смолію і як реагують на відставку депутати у Раді

Нацбанк без голови: чи знайшли заміну Смолію і як реагують на відставку депутати у Раді

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація