"Всі вони дуже розумні": Луценко розповів про свої зустрічі із українськими олігархами

"Всі вони дуже розумні": Луценко розповів про свої зустрічі із українськими олігархами

Фото: УНІАН

Він розповідав, як нещодавно обговорював із Пінчуком земельну реформу в Україні.

Колишній генпрокурор України Юрій Луценко розповів, коли зустрічався із низкою українських олігархів та про що вони спілкувались.

Про це він повідомив в інтерв’ю "Українській правді".

Зокрема, він розповів про те, як зустрічався наприкінці серпня із Ігорем Коломойським.

"Ігор Валерійович – відомий жартівник. Він приїхав і каже: "Я тобі на "хвості" "Схеми" привіз". Мусили вечеряти в хаті, а не на веранді, бо літали квадрокоптери скрізь. А навіщо, щоб квадрокоптери зазирали, яку мінеральну воду ми п'ємо? Це ж реклама однієї з компаній… Ми зустрічалися і говорили про життя. Коломойський – один із найрозумніших людей цієї країни. Це аж ніяк не означає, що я юридично завжди на його стороні. Він геніальний схемщик", - зазначив Луценко.

За його словами, він спілкується із десятками "розумних та впливових людей". Зокрема, Луценко мав зустрічі і з Ринатом Ахметовим та Віктором Пінчуком.

"Наприклад, ми з ним (Пінчуком – ред.) обговорювали на останній зустрічі, можливо, десь місяць тому, земельну реформу. Я вважаю, що сьогодні – це ключ для розуміння того, чим займається новий уряд… Він (Пінчук –ред.) вірить, що життя і економіка все врегулює, а я вважаю, що, якщо ми стартуємо з 200 тисяч гектарів в одних руках, це невиправна стратегічна помилка", - сказав колишній генпрокурор.

Що стосується Ахметова, то Луценко пояснив, що постійно дістає його запитаннями, чому в Україні існує рента за газ, але не існує за вугілля.

"Усі ці троє людей, сюди ще можна включити Таруту, Ярославського, можна включити Бахматюка – вони всі дуже розумні. Олігархами не можна стати просто так. Навіть якщо тобі допомагає тесть-президент, без розуму ти не втримаєш усе це",  - зазначив він.

Нагадаємо, колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко стверджує, що колишня пані посол США в Україні Марі Йованович збрехала під час виступу у Конгресі у справі імпічменту президента США Дональда Трампа. Він розповів, що звертався до посольства США в Україні із проханням організувати зустріч з генеральним прокурором США. Луценко хотів обговорити з американським колегою питання повернення 7 мільярдів доларів, які, за словами ексочільника ГПУ, оточення Віктора Януковича вивело з України до США.

Юрій Луценко звинуватив Марі Йованович у брехні під час свідчень у Конгресі США

Юрій Луценко звинуватив Марі Йованович у брехні під час свідчень у Конгресі США

Повʼязані теми:

Наступна публікація