Вже можна голосувати: в Україні відкрились виборчі дільниці

Вже можна голосувати: в Україні відкрились виборчі дільниці

Фото: УНІАН

Виборчі дільниці працюватимуть до 20:00.

В Україні почали відкриватись виборчі дільниці. Віддати свій голос можна від 8 ранку та до 20:00.

Місця голосування посилено охороняє поліція та рятувальники.

Для того, щоб проголосувати, слід на дільницю взяти паспорт. За наявності у списках виборців член дільничної виборчої комісії видасть бюлетень із прізвищами та біографією кандидатів. Тоді виборець із бюлетенем прямує до закритої кабінки, де навпроти прізвища свого кандидата ставить хрестик або галочку. Тоді бюлетень опускається до урни. 

Загалом у бюлетені будуть прізвища 39 претендентів. Експерти фонду "Відродження" та руху "Чесно" вважають, що цьогорічна виборча кампанія найдорожча за всі роки незалежності. “Одноосібним переможцем став Петро Порошенко. Торік він витратив рекордні 175 мільйонів гривень на телерекламу. А от за два місяці цього року, коли офіційно стартувала передвиборча кампанія, його впевнено обійшла Юлія Тимошенко. Лише у січні та лютому вона за телевізійну рекламу заплатила 79 мільйонів. Порошенко, Тарута, Вілкул та Бойко - від 50 до 55 мільйонів гривень”, - розповіли у студії.

Станом на 7 березня у Державному реєстрі виборців нараховувалось 29 935 965 осіб. Центрвиборчком замовив друк 30 395 589 штук бюлетенів. На ці потреби було витрачено 166,37 млн грн. ЦВК оплатила друк бюлетенів на перший і другий тури. Значних змін у кількості виборців не буде, переконують у Центральній виборчій комісії. 

За процесом голосування та підрахунком голосів спостерігатиме рекордна кількість спостерігачів. Ідеться про участь 139 неурядових українських організацій, 2344 міжнародних спостерігачів. У їхньому складі не буде представників Росії, згідно з законом України.

31 березня, у день виборів нового президента України, ТСН проведе 7-годинний марафон.

Марафон розпочне Марічка Падалко інформаційними випусками о 12.00 та 15.00 зі студії ТСН. О 18.00 про поточну ситуацію повідомить Юлія Бориско. А о 19.30 розпочнеться спецвипуск "Вибір країни", який вестимуть одразу троє ведучих.

Він триватиме в ефірі "1+1" до 21.30, після чого продовжиться на інтернет-майданчиках ТСН – в YouTube та Facebook, а після завершення шоу "Голос країни" знову повернеться в ТБ-ефір і транслюватиметься до 01.00.

Протягом усього дня команда ТСН розповідатиме про ситуацію на виборчих дільницях, порушеннях під час голосування, чергуватиме у штабах кандидатів президентів та покаже їхню реакцію на поточні результати. Кореспонденти ТСН працюватимуть у всіх регіонах України, а також за кордоном – у Вашингтоні, Берліні та Брюсселі.

Вибори-2019: що треба з собою мати і коли працюватимуть дільниці

Вибори-2019: що треба з собою мати і коли працюватимуть дільниці

Повʼязані теми:

Наступна публікація