Вживання кокаїну та плани щодо імпічменту. Що СБУ знайшла у листуванні адвоката Онищенка

У діях нардепа вбачають ознаки державної зради. 

Служба безпеки України опублікувала частину листування адвоката нардепа Олександра Онищенка – Андрія Циганкова.

"Керуючись статтею 39 (крайня необхідність) Кримінального кодексу України СБУ вважає за необхідне оприлюднити окремі фрагменти СМС-листування Андрія Циганкова, адвоката Онищенка, з громадянином Д.", - йдеться у повідомленні СБ.

У своїх повідомленнях спірозмовники писали про Онищенка, отримання ним російського паспорта та умови, за яких він здобув російське громадянство.

"Коняр (ймовірно, Онищенко – Ред.) – відпрацьований матеріал для росіян, він їм все віддав в обмін на паспорт. Я так думаю", - написав громадянин Д., із яким листувався Циганков.

У повідомленні самого адвоката вказано, що він чув про вживання наркотиків депутатом.

Спірозмовник юриста додав, що говорив із Онищенком про його плани, зокрема, "реалізувати імпічмент". Також він порадив Циганкову не потикатися до Москви.

Керівник Головного слідчого управління СБ України Григорій Остафійчук під час брифінгу заявив, що вбачає в діях Олександра Онищенка ознаки державної зради. За словами силовика, СБУ проводить досудове слідство у рамках кримінального провадження за ст. 111 (державна зрада) ККУ.

"Останні заяви Онищенка свідчать про протиправні посягання інформаційного характеру, що спрямовані на шкоду суверенітету держави", - наголосив Остафійчук. 

Нагадаємо, 1 грудня під час брифінгу керівник Головного слідчого управління СБ України Григорій Остафійчук  повідомив, що скандальний нардеп Олександр Онищенко отримав російське громадянство і допомагає Кремлю вести дестабілізаційну роботу проти України.

Силовики повідомили, що в обмін на російський паспорт одіозний політик погодився на співпрацю з РФ для дестабілізації ситуації в Україні, аби ухилитися від кримінальної відповідальності.

Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. 5 липня Верховна Рада України надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт. Однак, напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко покинув територію держави.

27 липня Генеральний прокурор України підписав повідомлення про підозру народному депутату. 8 серпня його було оголошено в національний розшук. Він перебував у Лондоні. Через кілька днів він написав у своєму Facebook, що для британської юрисдикції у ГПУ замало підстав для його видачі Україні. Тим часом у нардепа-втікача заарештували майна на 700 мільйонів гривень

СБУ затримало адвоката втікача Онищенка

СБУ затримало адвоката втікача Онищенка

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація