"Я не тримаюся за посаду": речниця Зеленського про те, що журналісти вимагають її відставки

"Я не тримаюся за посаду": речниця Зеленського про те, що журналісти вимагають її відставки

"Я не тримаюся за посаду": речниця Зеленського про те, що журналісти вимагають її відставки

Юлія Мендель не вважає, що її поведінка щодо журналіста була неприйнятною.

Прессекретарка президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель, яка під час форуму YES відштовхнула журналіста "Радіо Свобода", не вважає, що зробила щось критичне, йдеться у "Світському житті".

Дівчина проявила не аби які бійцівські здібності і це трапилося вперше за всю історію української журналістики, коли прессекретар президента сам захищав очільника країни від незручних запитань.

"Я тепер думаю, можливо відправити своє резюме на посаду секретаря ради національної безпеки та оборони", - пожартувала Мендель.

Попри жарти, насправді зараз уся журналістська громадськість вимагає відставки Мендель, оскільки вона перешкоджала свободі слова. Та прессекретар Зеленського заявила, що не тримається за посаду.

"Це не мені вирішувати. Я не тримаюся за посаду от точно. Я сюди прийшла, я впевнена, що завжди знайду роботу. Я не вважаю, що зробила щось критичне, це раз. По-друге, журналіст сам кидався. Ви не побачите цього в жодній цивілізованій країні, щоб людина кидалася настільки. Коли мені говорять, що я його штовхала, я могла просто впасти під ним, якби я не відштовхувала. Я навіть не те, що відштовхувала, я просто чинила опір настільки, наскільки це можна. І, мені здається, якщо попросили не ставити запитань, тому що зараз у президента дуже насичений графік. Ви розумієте, для нього це один бліц. Для нас таких бліців тисячі", - пояснила Мендель.

Відповідь прессекретарки президента Юлії Мендель щодо вимог журналістів про свою відставку

Відповідь прессекретарки президента Юлії Мендель щодо вимог журналістів про свою відставку

Окрім того вона прокоментувала й той факт, що інтерв'ю з приводу 100 днів президенства у Володимира Зеленського брав не журналіст, не ведучий новин а актор Станіслав Боклан.

"Якщо ви подивитесь уважно це інтерв'ю, ви побачите, що Володимир відповідав на всі ті запитання, які існували в інформаційному просторі", - відповіла речниця очільника країни.

Також Мендель пояснила, чому не біла зібрана конференція з журналістів з різних ЗМІ, аби поговорити з Зеленським про перші 100 днів його президентсва.

"Це дуже важливо питання, яке ви піднімаєте і ми зараз намагаємося знайти вихід з того, як зробити так, щоб журналісти не ображалися. Ми постійно отримуємо шквал образ через те, що не пустили блогера, не пустили людину, у якої не зареєстровано медіа, не пустили медіа, у якого маленький рейтинг", - пояснила Мендель.

Нагадаємо, журналіст "Радіо Свобода" Сергій Андрушко хотів поставити Зеленському запитання щодо розслідування програми "Схеми" про главу Офісу президента Андрія Богдана, але Мендель відштовхнула його. Згодом Мендель пояснила, що журналісти не мають порушувати безпеку першої особи, а також повинні "бути цивілізованими".

На тлі цього скандалу інші журналісти почали розповідати історії, як працівники ОП повелися з ними.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація