"Я не вірю в будь-які бумаги". Зеленський заявив, що країну може захистити лише армія, а не документи

"Я не вірю в будь-які бумаги". Зеленський заявив, що країну може захистити лише армія, а не документи

Фото: Facebook/Володимир Зеленський

Президент України згадав про Будпештський меморандум.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не вірить в те, що країну захищають документи, угоди та меморандуми. На його думку, територіальну цілісність може зберегти лише сильна армія, НАТО та ядерна зброя.

Про це він заявив 15 лютого під час виступу на безпековій конференції в Мюнхені.

Модератор пригадала, що Зеленський неодноразово згадував про Будапештський меморандум та відмову України від одного з найбільших ядерних потенціалів в обмін на захист інших країн.

Президент України зазначив, що ніхто не очікував анексії Криму та російської агресії проти України: "Але на жаль ми всі розуміємо - сильна армія чи ядерна зброя чи НАТО є захистом незалежності і територіальної цілісності тієї чи іншої країни. Ніякі документи, ніякі підписанти, ніякі меморандуми не захищають. Це ми вам кажемо як українці на свому прикладі, тому я особисто не вірю в будь-які бумаги".

Зеленський порадив усім країнам не вірити в документи, адже "ніхто нічого не гарантує".

Нагадаємо, у день відкриття 56 Конференції з питань безпеки там поширили план припинення війни в Україні. Документ, створювали міжнародні організації у співпраці з Росією. Згадок про російську агресію там уникають. Натомість пропонують Україні відновити співпрацю з РФ без повернення Криму.  

МЗС України план засудило і заявило, що текст не відповідає офіційній позиції держави. Організатори згодом визнали, що на сайті документ опинився випадково і текст звідти прибрали.

Без повернення Криму: у Мюнхені поширили скандальний план припинення війни в Україні

Без повернення Криму: у Мюнхені поширили скандальний план припинення війни в Україні

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація