"Я ще не бачив": Разумков розповів, коли очікує у Раді законопроєкт про олігархів

"Я ще не бачив": Разумков розповів, коли очікує у Раді законопроєкт про олігархів

Фото: УНІАН

Документ ініціював президент.

Спікер парламенту Дмитро Разумков не бачив текст президентського законопроєкту щодо деолігархізації.

Про це голова Верховної Ради сказав під час брифінгу 31 травня.

"Законопроєкт щодо деолігархізації я ще не бачив. Він не заходив до Верховної Ради. Думаю, що найближчим часом з'явиться, тоді побачимо всі. Він буде на сайті Верховної Ради. Після цього ми можемо про нього говорити, обговорювати ті аспекти, які будуть в ньому відображені, коли це відбудеться", - сказав він. 

Відповідаючи на запитання щодо підтримки бізнесу та лобіювання інтересів, він сказав, що у багатьох країнах світу така практика нормальна. Утім, в Україні "лобізм дуже часто несе за собою корупційну складову".

Як повідомлялося, під час пресконференції 20 травня президент Володимир Зеленський заявляв, що вже наступного тижня в Україні може з'явитися закон про боротьбу з олігархами. Мовляв, документ "готовий майже на 100%, але є декілька деталей". 

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив, що в Україні уперше за багато років кількість олігархів знизилася, а після того, як суд відправив під домашній арешт кума Путіна і лідера "ОПЗЖ"  Віктора Медведчука, в державі почнуть деолігархізовувати й інших відповідних осіб. Зеленский попередив, що подібні заходи очікують і на інших олігархів, якщо вони не стануть просто великими бізнесменами.

Зеленський розповів про пріоритети влади, зокрема про розбудову країни без олігархів

Зеленський розповів про пріоритети влади, зокрема про розбудову країни без олігархів

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація