"Я залишаюсь нейтральним". Расмуссен пояснив, що не підтримував Тимошенко

"Я залишаюсь нейтральним". Расмуссен пояснив, що не підтримував Тимошенко

Андерс Фог Расмуссен. Архівне фото / Фото: Архів

Екс-генсек НАТО у зверненні до кандидатки означив очікування, які плекає до кожного претендента на президентство в Україні.

Колишній генеральний секретар НАТО Андрес Фог Расмуссен очікує від будь-якого переможця президентських перегонів в Україні продовження курсу, яким країна рухається нині, і не має фаворитів серед кандидатів. Про це екс-очільник Альянсу розповів в коментарі ТСН.

Днями на сайті партії "Батьківщина" з'явилось звернення Расмуссена з нагоди висування Юлії Тимошенко кандидаткою, яке деякі видання та діячі сприйняли як підтримку саме цього політика. Колишній очільник НАТО пояснив, що звертався більше до українців.

- Чи справді ви підтримали Тимошенко? Ви записали відео з нагоди її висування в президенти.

- Звичайно, я залишаюся нейтральним у президентській кампанії в Україні. Але я зробив відео, в якому наголошую на важливості продовження реформ, якщо ви хочете наблизитися до Європейського Союзу та НАТО. І це мій головний меседж, який я зробив щодо її кампанії. І я готовий повторити те саме кожному кандидату. Тож я нейтральний.

- Тобто це не за когось персонально?

- Звичайно ні. Як на мене - це все про Україну. Я зацікавлений у подальшому сталому розвитку України, у стосунках з ЄС та НАТО. Я вважаю, чимало було досягнуто за останні 3 роки, чимало реформ мають бути продовжені. Україна отримала безвізовий режим, укладена угода про вільну торгівлю. В Україні чимало зроблено для боротьби із корупцією. І ми всі знаємо, що набагато більше має бути зроблено. І це те, що я хотів донести до Тимошенко.

Нагадаємо, раніше від пітримки Тимошенко відхрестився письменник Пауло Коельйо. Він заявив, що не записував звернень з підтримкою кандидатки, хоча на з'їзді "Батьківщини" було показано відео, де письменник розповідає про зустрічі з українським політиком. У прес-службі Тимошенко пояснили, що промову письменника взяли з біографічного фільму про лідерку "Батьківщини", і відео було архівним, а не свіжим.

Кореспондент Ольга Кошеленко 

Повʼязані теми:

Наступна публікація