"Я зараз зніму мікрофон і піду": Мосейчук в прямому ефірі посварилася із нардепом Кучеренком

"Я зараз зніму мікрофон і піду": Мосейчук в прямому ефірі посварилася із нардепом Кучеренком

Конфлікт стався 28 травня під час шоу "Право на владу".

В прямому ефірі суспільно-політичного шоу "Право на владу" між його ведучою Наталею Мосейчук та нардепом від фракції "Батьківщина" Олексієм Кучеренком виникла гостра перепалка. Під час суперечки політик звинуватив Мосейчук у "заангажованості" та "непрофесійних запитаннях".

Так, під час ефіру Наталя Мосейчук говорила про те, що мешканцям ЖК "Патріотика" у Києві відімкнули холодну воду та електроенергію і люди змушені терпіти незручності в умовах пандемії коронавірусу. Проте нардеп почав перебивати телеведучу із заявами, що він знає про цю ситуацію. 

"На побутовому рівні можна? Мої батьки - вони живуть в "Патріотиці" у Києві. Кілька будинків відключили від холодної води та електрики. ДТЕК. Достукатись, знайти правди неможливо. Я вам поясню", - говорила ведуча, але раптом її перервав Кучеренко, - "Ні! Я поясню! Ваш забудовник продав... Я знаю цю ситуацію".

Водночас, Мосейчук попросила продовжити розповідь і додала: "Чотириповерхові будинки стоять без світла і води. Люди гасають туди-сюди, медики відмовляються підніматися. А коронавірус, на секундочку! Жодного волонтерства від ДТЕК немає, жодної доброчинності від ДТЕК немає. Тьху - і розтерли!".

Своєю чергою, Олексій Кучеренко, який також є колишнім міністром з питань ЖКГ, заявив про те, що днями у НКРЕКП щодо цього проводили нараду і проблема у "Патріотиці" виникла через нібито напівзаконність забудови багатоповерхівки. 

"У чому величезна проблема? Забудовники збудували "Патріотику" й інші мікрорайони без технічних умов на тимчасовому підключенні. Тобто ці шахраї, по суті, переклали цю проблему на вас. Зараз, згідно з новими правилами ринку, вам потрібно переукласти договір, а у вас немає у будинку технічних умов на під'єднання. Він напівлегальний. Тому можете на всіх валити, але я можу сказати одне: це корупція під час будівництва в Києві. І там шукайте ДАБІ, силовиків, які дозволяли це все робити... Я пропоную пану Герусу (голова парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус - ред.) як порядній людині на найближчому комітеті розглянути, як сталась ця ситуація, закликати ДТЕК, закликати Національну комісію з регулювання, закликати КМДА. І ми дамо вам відповідь. Можна я вам так відповім?", - висловився Кучеренко.

Наталія Мосейчук на таку заяву сказала, що не вірить. Після чого між ними і зав'язалася серйозна словесна перепалка, адже нардеп заявив, що "не вірить у її об'єктивність в цій ситуації". 

"Ви мені не вірите? А я не вірю в те, що ви незаангажовані у цій ситуації. Я за своєю ініціативою проводив і за ініціативою пані Бабій, члена НКРЕ КП, два дні тому цю нараду. Не хочете вірити? Ідіть своїм шляхом", - емоційно висловився Олексій Кучеренко.

"Я йду далі. Я поставлю питання, попри заангажованість, я все таки смілива. Скажіть, будь ласка, ... Ви ж всі натякаєте про битву нанайських хлопчиків? Ви ж говорите, що є Коломойський, є Ахметов. ДТЕК, компанія, про те, про се...", - обурливо висловилася ведуча.

Після чого Кучеренко завив, що між Ігорем Коломойським та Рінатом Ахметовим виникла "конкуренція" на ринку електроенергії.

"Тим не менше. Коли в Коломойського відбирали "ПриватБанк", я дуже добре почула це пояснення. Казали людям: "Ця людина може закрити "ПриватБанк" на ключ і вийти з країни. І це буде колапс країни". Скажіть, будь ласка: а пан Ахметов не може закрити ДТЕК на ключ і теж зробити "темну" всій країні?", - запитала Мосейчук.

Нардеп їй відповів, що про це потрібно запитувати безпосередньо у Ріната Ахметова. 

"Пане Олексію, як ви дозволили знайтись в країні такому монополісту? Для чого у нас монополісти? В енергетиці в нас монополісти...", - сказала Наталія Мосейчук.

На що нардеп відповів, що вона ставить "непрофесійні питання". Телеведучу такі слова обурили і вона навіть заявила, що покине студію.

"Я зараз зніму мікрофон і піду через те, що я ставлю вам непрофесійні питання. Я ставлю вам людські запитання", - наголосила Наталія Мосейчук.

Однак Кучеренко далі стояв на своєму і сказав, якщо він прийшов на шоу у гості, то ведуча має поводитися ввічливо і чемно.

"Я прийшов до вас в гості - будьте чемними! Дайте мені висловитись", - додав Олексій Кучеренко.

"Я зараз зніму мікрофон і піду": Кучеренко звинуватив Мосейчук у непрофесійності

"Я зараз зніму мікрофон і піду": Кучеренко звинуватив Мосейчук у непрофесійності

Нагадаємо, раніше очільниця фракції ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час ефіру суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" перебрала на себе роль інтерв'юера й почала "засипати" телеведучу шоу Наталію Мосейчук запитаннями. Юлія Тимошенко захотіла дізнатися думку ведучої про рік президентства Володимира Зеленського.

Повʼязані теми:

Наступна публікація