Яценюк і Тягнибок розповіли про зустріч із Пшонкою та продовження протесту

Яценюк і Тягнибок розповіли про зустріч із Пшонкою та продовження протесту

Яценюк і Тягнибок розповіли про зустріч із Пшонкою / Фото: arkansasnews.com

Опозиціонери прослідкують за виконанням закону про амністію.

Для контролю за виконанням закону про амністію буде створена гуманітарна робоча група.

Про це у неділю, 16 лютого, повідомив голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк після зустрічі з генпрокурором Віктором Пшонкою.

За словами Яценюка, розмова була важкою, проте опозиції вдалося добитись, щоб закон про звільнення від покарання учасників акцій протесту набув чинності.

"Ми хочемо чітко відслідкувати всі кримінальні справи, які повинні бути закриті. Під дію цього закону повинні підпасти всі, хто брав участь в акціях протесту, щоб кожен знав, що він захищений, його ніхто не буде переслідувати, він буде звільнений від кримінального переслідування", - заявив Яценюк.

Політик зазначив, що до робочої групи увійдуть депутати всіх фракцій та представники правоохоронних і силових структур.

Закон про амністію вступає в дію – Пшонка

Закон про амністію вступає в дію – Пшонка

У свою чергу лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок заявив: "Урешті-решт вдалося вийти на те, що на сайті ГПУ з'явилося повідомлення генпрокурора, яке базується на відповідних заявах міністра внутрішніх справ і голови Служби безпеки України щодо підтвердження факту здійснення опозицією всіх необхідних кроків для набрання чинності відповідного закону".

Тягнибок акцентував на тому, що "також цей крок є відповіддю багатьом скептикам, які говорять про те, що не потрібно вести жодних переговорів. Адже навіть коли два війська борються один проти одного – рано чи пізно вони зупиняються і виходять на перемовини".

Лідери опозиції повідомили, що "мирний протест буде продовжено: на Майдані, Хрещатику, в Жовтневому палаці, Будинку профспілок, Українському домі".

Нагадаємо, що у неділю, 16 лютого, Пшонка запевнив, що карні справи проти активістів почнуть закривати з 17 лютого.

Таким чином, з понеділка, згідно з законом про амністію, з підозрюваних у вчиненні масових заворушень під час акцій Євромайдану знімаються обвинувачення та закриваються кримінальні провадження, які були відкриті до 2 лютого.

Повʼязані теми:

Наступна публікація