Яценюк про Бандеру: Я шаную кожного українця, який боровся за незалежність

Яценюк про Бандеру: Я шаную кожного українця, який боровся за незалежність

Яценюк про Бандеру: Це наші герої / Фото: Фото EPA/UPG

Лідер об'єднаної опозиції визнав ідеологічні розбіжності з коаліціянтами.

Лідер об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк переконаний, що поважати треба всіх українців, які боролися за незалежність України.

Як повідомляє Gazeta.ua, відповідаючи в ефірі телеканалу ICTV на запитання як він ставиться до героїзації Степана Бандери та визнання УПА, у зв'язку з тим, що "Батьківщина" підписала коаліційну угоду з партією ВО "Свобода", Яценюк наголосив:

"У нас є ідеологічні відмінності (Між "Батьківщиною" та "Свободою"). У Партії регіонів немає ідеологічних відмінностей. У неї є тільки одне – кому яке державне підприємство подарують, скільки грошей витягнуть і хто буде контролювати яке міністерство".

Водночас він додав, що поважає кожного, хто боровся за незалежну Україну.

"Моя позиція по всім національним визвольним змаганням: я шаную кожного українця, який боровся за незалежність України, який боровся за те, щоби Україна була соборна. І який боровся за те, щоби Україна була така, яка сьогодні є. Чи він був на сході, чи він був на заході. Це наші герої", - наголосив Яценюк.

Говорячи про ідеологічні переконання партії ВО "Свобода", він підкреслив:

"У нас є певні ідеологічні розбіжності. Це природньо. Саме тому ми йшли різними партіями. Саме тому у кожної партії своя ідеологічна платформа. Саме тому у нас різні результати, але у нас є дуже багато спільного і на спільне ми об'єдналися, підписалися. А що стосується ідеологічних відмінностей – це природньо. І саме тому різний результат, різні партії. Але народ України вибирає тих, кого він хоче вибрати. Ми дали можливість вибору і ви проголосували".

Повʼязані теми:

Наступна публікація