Яценюк прокоментував рішення Росії використовувати свої війська в Сирії

Яценюк прокоментував рішення Росії використовувати свої війська в Сирії

Яценюк: Прийняття такого рішення Російською Федерацією – це ще один крок до дестабілізації / Фото: УНІАН

За його словами, це крок до знищення глобальної світової системи безпеки.

Дозвіл Ради федерації РФ направляти російські війська в інші держави є кроком до знищення глобальної системи безпеки.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк а засіданні Кабінету міністрів сьогодні, 30 вересня.

"Вважаю, що після Генеральної асамблеї ООН, після 70-ї сесії прийняття такого рішення Російською Федерацією – це ще один крок до дестабілізації глобальної ситуації, до напруження в світі, до продовження військового конфлікту, і Росія за це несе персональну відповідальність", - цитує його Інтерфакс-Україна.

"Рішення про направлення військ і надання дозволу російському президенту направляти війська в будь-які країни світу – це крок до знищення глобальної світової системи безпеки. Це неприйнятно. І реакція міжнародного світового співтовариства має бути невідкладною у цьому питанні", - сказав глава українського уряду.

При цьому Яценюк зазначив, що в Україну російські війська були спрямовані без відповідного рішення, і вони давно розташовані як в Криму, так і в Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія буде єдиною країною, яка здійснює операцію в Сирії на легітимній основі — на прохання влади цієї країни. Раніше Рада Федерації дозволила Путіну використовувати війська РФ в Сирії.

Наступна публікація