Як проголосували Дніпро і Одеса: "Слуга народу" збирає максимум у місцевих округах

Як проголосували Дніпро і Одеса: "Слуга народу" збирає максимум у місцевих округах

Фото: Associated Press

З великою долею імовірності, кандидати від цієї політсили переможуть конкурентів.

У Дніпрі переможцем виборів у багатомандатному виборчому окрузі стала партія "Слуга народу". За неї, в середньому, проголосував кожен другий виборець. Однак по різних районах міста ця підтримка була неоднорідною – різнобій, за проміжними даними підрахунку ЦВК, міг сягати 11%. Зокрема, 29-й округ дав пропрезидентській силі 56,3% голосів, тоді як 27-й округ – лише 45,8%.

Шість крісел у Раді від Дніпра, з великою імовірністю, займуть також представники "Слуги народу". Лідерами перегонів в одномандатних округах у межах міста є Дмитро Кисилевський (беззаперечно перемагає самовисуванця нардепа Юрія Березу), Максим Бужанський (незначно випереджає самовисуванця нардепа Максима Курячого), Кирило Нестеренко (помітно випереджає представника "Опоплатформи" Геннадія Гуфмана), В’ячеслав Медяник (перемагає Сергія Нікітна від "Опоплатформи" та нардепа Тетяну Ричкову від "Європейської солідарності"), Юрій Мисягін (перемагає представника "Опоплатформи" Валерія Чорного і нардепа-самовисуванця Івана Куліченка) і Сергій Демченко (беззаперечно перемагає представника "Опоплатформи" Олександра Юрчака).

В Одесі виборці так само найчастіше голосували за пропрезидентську партію – проміжні підсумки засвідчують її підтримку на рівні 40-49% в межах міста. В одномандатних округах ситуація наразі не завжди очевидна, однак і там першість тримають кандидати від цієї ж політичної сили. Так, на ОВК №133 конкурують Артем Дмитрук від "Слуги народу" і Віктор Баранський від "Опоплатформи" - між ними всього 3% різниці. На ОВК №134 висуванець від пропрезидентської партії Олег Колєв набирає вдвічі більше за самовисуванця Євгена Червоненка. На ОВК №135 Олексій Леонов від "Слуги народного" випереджає самовисуванця Сергія Ківалова на 8%. На ОВК №136 різниця між висуванцем партії Зеленського Олександром Горенюком і самовисуванцем Дмитром Голубовим складає 10% на користь першого.

МВС зафіксувало незаконну агітацію і намагання підкупу на виборчих дільницях

МВС зафіксувало незаконну агітацію і намагання підкупу на виборчих дільницях

Нагадаємо, 21 липня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори. Причиною їхнього проведення стало те, що на інавгурації президент України Володимир Зеленський заявив, що розпускає Раду XVIII скликання через формальну відсутність коаліції від 2016 року.

Згідно з даними головних екзитполів, на виборах перемогу здобула партія "Слуга народу". Вона набирає трохи більше 44%. Також до парламенту проходять "Опозиційна платформа – За життя" (понад 12%), "Європейська Солідарність" (понад 8%), "Батьківщина" (близько 7,5%) та "Голос" (близько 6%). На межі статистичної похибки перебуває також і партія "Сила і честь".

Повʼязані теми:

Наступна публікація