Як в Україні побороти олігархат: "рецепт" від генпрокурорки Ірини Венедіктової

Як в Україні побороти олігархат: "рецепт" від генпрокурорки Ірини Венедіктової

Фото: УНІАН

Очільниця Офісу генпрокурора переконує, що оліхархи їй не телефонують.

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова переконує, що не отримувала телефонних дзвінків від олігархів для впливу на різні справи.

Про це Венедіктова сказала в програмі "VIP з Наталією Мосейчук" на телеканалі "1+1".

- Коломойський телефонував Вам?

– Ні.

– Ахметов?

– Ні.

– Пінчук?

– Ні.

– Фірташ з Лондона?

– Ні.

– Порошенко був у вас особисто?

- Порошенко був у мене.

- Я про всіх, здається, перепитала.

– Не про всіх, але…

– Що робити з олігархами?

– Це питання, я думаю, з яким виходить кожний президент у нашій державі.

– Мене не цікавить думка президента, мене цікавить думка генпрокурора. Що робити з такими людьми? Ці люди можуть стати бізнесменами, які будуть працювати і грати за правилами? Чи в українському варіанті точно ні?

– Це питання, про яке Ви зараз говорите, це питання життя держави. Чим швидше ми це зробимо, тим швидше наша держава почне розвиватися. Тим швидше ми підемо. Але це питання вирішується в Верховній Раді і в уряді. Коли ми прибираємо дотації, преференції, субвенції, ми робимо олігархів великим бізнесом. І потім наше завдання перевести їх у відповідальних інвесторів. Поки ми це не зробимо, жоден правоохоронний орган нічого не зробить. Оце як раз та горезвісна політична воля. Треба просто взяти і зробити для всіх чесні правила гри.

– А чому не роблять?

– А хто в нас володіє Верховною Радою?

– Хто в нас володіє Верховною Радою?

– Олігархат у нас володіє Верховною Радою чи ні?!... З олігархатом треба встановлювати правила гри і чесно їх дотримуватись. І якраз процес трансформації олігархата у велкиий бізнес, який виведений з влади, і який переведений в іншу когорту, це питання про верховенство права.

Зазначимо, що генеральна прокурорка Ірина Венедіктова пропонує ухвалити проєкт закону, який би унеможливив звільнення генпрокурора Верховною Радою. Вона переконана, що це дасть "гарантії професійних свобод".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація