Якби вибори відбулися у серпні, то КПУ, Партія регіонів і "Свобода" не отримали б місць в парламенті

Якби вибори відбулися у серпні, то КПУ, Партія регіонів і "Свобода" не отримали б місць в парламенті

Комуністи, регіонали і свободівці не потрапили б до стін Верховної Ради / Фото: tsn.ua

У Луганську через воєнні дії не вдалося здійснити опитування.

Якби вибори до парламенту відбулися наприкінці серпня, а не у жовтні, то участь у них узяло б 58 % виборців. У такому випадку до Верховної Ради б пройшло шість партій.

Про це свідчать результати дослідження, котре провів Київський міжнародний інститут соціології.

Голоси виборців розділилися таким чином: 37,1% проголосували б за блок Петра Порошенка. Ще 13,1% виборців віддали б свої голоси за Радикальну партію Олена Ляшка. Замикає трійку лідерів партія "Громадянська позиція" із ймовірними 9,7 % голосів. 7,8% виборців повірили б передвиборчим обіцянкам "Сильної України". Трішки менше, 6,4 % дісталося б "Патріотам України" і 6,1 % - всеукраїнському обʼєднанню "Батьківщина".

Менше пʼяти % за наслідками опитування набирали б: КПУ - - 4,6%; всеукраїнське об'єднання "Свобода" - 4,4%; Партія регіонів - 3,8%; партія "Самопоміч" - 2,9%; партія "Правий сектор"- 1,8%; усі інші партії - 2,3%.

Зауважимо, що з 23 серпня по 2 вересня 2014 року Київський міжнародний інститут соціології провів на замовлення всеукраїнське опитування громадської думки. Методом особистого інтерв'ю опитано 2040 респонденти, що мешкають у 110 населених пунктах усіх областей України (за виключенням АР Крим і Луганської області) за вибіркою з квотним відбором на останньому етапі, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

У Луганській області через воєнні дії виявилося неможливим проводити опитування. Інтерв'ю, які мали проводитися в Луганській області, були проведені в Донецькій області, - пише УНІАН.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3.3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%. 

Нагадаємо, що раніше ЦВК зареєструвала першого кандидата на депутатський мандат у новій Раді. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація