Янукович про розгін Євромайдану: Я глибоко обурений

Янукович про розгін Євромайдану: Я глибоко обурений

Президент засудив розгін Євромайдану / Фото: ТСН.ua

Президент звернувся до народу і пообіцяв покарати тих, хто спровокував конфлікт на Майдані Незалежності.

Президент України Віктор Янукович прокоментував розгін мітингувальників на Майдані Незалежності, який стався минулої ночі.

Звернення до українського народу з'явилось на офіційному сайті глави держави.

"Я глибоко обурений тими подіями, які відбулися вночі на Майдані Незалежності. Я засуджую дії, які призвели до силового протистояння та страждань людей", - заявив Янукович.

Він наголосив, що кілька днів тому перед усією країною заявив про підтримку громадянських ненасильницьких акцій.

"Ті, хто не почули слова Конституції та президента і своїми рішеннями та діями спровокували конфлікт на Майдані, - будуть покарані", - пообіцяв президент.

Він вимагає від Генпрокуратури терміново надати йому та українському суспільству результати негайного та об'єктивного розслідування для належного покарання винних.

Окрім того, у своєму зверненні президент наголосив, що підтверджує вибір "нашого спільного європейського майбутнього".

"Вчора завершився Вільнюський саміт, який засвідчив - у нас з європейськими колегами є спільне розуміння проблем, що існують, і є спільне бажання працювати над їх подоланням. Сьогодні нам потрібна спільна робота над програмою заходів, що зробить економіку України менш вразливою, захистить робочі місця, зарплати, пенсії та у перспективі дозволить їх підвищувати. Саме про це я говорив у Вільнюсі", - заявив Янукович.

"Запевняю з усією відповідальністю: всі зусилля влади спрямовані на подолання кризових процесів, зміцнення економіки України, покращення життя людей", - додав він.

Також президент закликав всіх українців долучитися "до цього відповідального завдання".

"Кожен має докласти максимальних зусиль до зміцнення нашої держави та об'єднання нашого суспільства. Переконаний, саме такий підхід дозволить нам досягнути бажаних цілей і не допускати більше конфліктів та протистояння в суспільстві. Вірю у вашу мудрість та готовність до спільної роботи заради нашого європейського майбутнього", - резюмував Янукович в кінці свого звернення.

Нагадаємо, раніше голова київської міліції Валерій Коряк взяв на себе розгін Євромайдану. За його словами, після того, як орієнтовно в 12 годин ночі зі сцени активісти заявили, що вони завершують свою акцію, комунальні служби вивели техніку для спорудження новорічних конструкцій на Майдані Незалежності.

Після того, як мітингувальники перешкоджали їм, був задіяний "Беркут". Коряк зазначив, що в розгоні демонстрантів брало участь 300 бійців спецпідрозділу "Беркут". Водночас він заявив, що шкодує про те, що сталося вночі на Майдані Незалежності.

Повʼязані теми:

Наступна публікація