Єфремов затриманий незаконно і без оголошення підозри – адвокат

Єфремов затриманий незаконно і без оголошення підозри – адвокат

Фото: УНІАН

Юрист каже, що політик утримується в будівлі ГПУ.

Підозра затриманому екс-керівнику фракції Партії регіонів Олександру Єфремову досі не оголошена. Про це заявив його адвокат Олександр Мельников.

"На даний момент підозра йому не пред'явлена, він не сповіщений", - наголосив юрист, додавши, що Єфремова тримають у приміщенні ГПУ. "Він знаходиться в Генеральній прокуратурі України з ранку. Він не в СІЗО СБУ, він не був у СІЗО СБУ", - наголосив юрист.

Мельников твердить, що його клієнта затримали "незаконно і необґрунтовано". "Про це свідчить протокол затримання, в якому сказано, що він робив замах на втечу, будучи в статусі підозрюваного, хоча він таким не є. Він є обвинуваченим по абсолютно іншій справі, за якою я здійснюю його захист протягом майже півтора року – по так званим "законам 16 січня". Інших підозр йому ніхто не пред'являв, а затримали його нібито як підозрюваного у скоєнні злочину", - заявив адвокат.

На його думку, такі дії можуть бути успішно оскаржені. "Тому у мене є сумніви, чи не підставив хтось генерального прокурора", - зазначив адвокат.

Нагадаємо, Олександра Єфремова затримали в аеропорту "Бориспіль" 30 липня з квитком на Відень. Політику інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Підставою для затримання колишнього лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова стала інформація про його можливу втечу. Затриманому хочуть запропонувати угоду зі слідством та запевнили, що політикові не вдасться вийти на волю під заставу чи отримати домашній арешт.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що найближчим часом можливі нові затримання підозрюваних у посяганні на територіальну цілісність України та причетності до створення терористичних угруповань на Донбасі. 

ГПУ закрила справу проти екс-депутата Єфремова

ГПУ закрила справу проти екс-депутата Єфремова

Повʼязані теми:

Наступна публікація