Єльченко, Гейлі і Волкер обговорили можливу появу миротворців ООН на Донбасі

Єльченко, Гейлі і Волкер обговорили можливу появу миротворців ООН на Донбасі

Фото: Reuters

Курт Волкер задоволений переговорами.

Глави постійних представництв України і США при ООН – Володимир Єльченко і Ніккі Гейлі, а також спецпредставник США по Україні Курт Волкер обговорили перспективи введення місії ООН на сході України.

Про це йдеться в серії твітерів на офіційних сторінках українських та американських представництв, - пише Укрінформ.

"Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко зустрівся зі спецпредставником США з питань України Куртом Волкером і постійним представником США при ООН Ніккі Гейлі. Обговорили перспективи розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі", - зазначається в повідомленні Місії України при ООН.

Змістовна та відкрита розмова: Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров зустрілися Куртом Волкером у Києві

Змістовна та відкрита розмова: Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров зустрілися Куртом Волкером у Києві

Водночас, Курт Волкер також розмістив допис на своєму офіційному твітер-акаунті, де висловив задоволення проведеними переговорами.

"Дякую Ніккі Гейлі за прийом, а також Володимиру Єльченку за дискусію щодо ролі ООН в процесі розв'язання конфлікту. Згода приймаючої сторони є життєво важливою", - зазначив представник американської адміністрації.

Нагадаємо. що раніше Курт Волкер поінформував про намір зустрітися 13 листопада з помічником президента РФ Владиславом Сурковим для обговорення ситуації на сході України. За його словами, сторони обговорюють в тому числі питання щодо введення на Донбас миротворчої місії ООН.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що Альянс підтримує ідею розташування миротворчої місії на всій території конфлікту на Донбасі, включно з непідконтрольною Україною ділянкою кордону з РФ. Вимога про роботу миротворчої місії ООН на всій окупованій території українського Донбасу, і в першу чергу на цій ділянці кордону з Росією, є обов’язковою умовою Києва до такої місії і західні партнери її підтримують. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація