Єрмак провів зустріч із Тимчасовою повіреною у справах США в Україні: про що говорили

Єрмак провів зустріч із Тимчасовою повіреною у справах США в Україні: про що говорили

Фото: УНІАН

Представники України та США обговорили питання співпраці, пандемію коронавірусу, переговори щодо Донбасу й надання допомоги МВФ.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів зустріч із Тимчасовою повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін.

Про це повідомили у пресслужбі глави держави.

"Першочергову увагу було приділено питанням протидії пандемії коронавірусу. Андрій Єрмак висловив співчуття американській стороні у зв’язку з великими людськими втратами, які спричиняє вірус", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на зустрічі обговорили й підсумки нещодавньої телефонної розмови президента України Володимира Зеленського та державного секретаря США Майка Помпео.

"Сторони відзначили конструктивний характер цієї розмови та скоординували подальші дії з метою виконання досягнутих домовленостей", - додали в ОПУ, зауваживши, що під час зустрічі порушувалися актуальні питання розвитку українсько-американської співпраці у торговельно-економічній та інших сферах.

Окрім цього Єрмак поінформував дипломата США про ситуацію на Донбасі та стан переговорів із урегулювання конфлікту.

Також були обговорені питання співпраці України з МВФ. Зокрема, Єрмак повідомив, що найближчим часом відбудеться засідання Верховної Ради, де мають бути ухвалені необхідні закони для початку реалізації нової програми співпраці з Фондом.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні 30 березня березня Верховна Рада проголосувала в першому читанні банківський закон та ухвалила в цілому законопроєкт 2178-10, який запроваджуватиме ринок землі в Україні. Законопроєкт після розгляду всіх правок підтримали 259 нардепів. 

Передбачається, що ринок землі запрацює від 1 липня 2020 року. Саме тоді буде скасований мораторій на відчуження земель сільськогосподарського призначення.

Законопроєкт також чітко внормовує перелік тих, хто може набувати права власності на землю - громадяни України, територіальні громади, держава, юридичні особи України та іноземні громадяни і особи без громадянства у разі набуття в порядку спадкування та обов’язком відчужити ділянку протягом року. 

Зазначимо, ухвалення банківського закону було однією з умов надання допомоги МВФ.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Єрмак очолив Офіс президента
Наступна публікація