ЄС офіційно розкритикував проект щодо Антикорупційного суду, натякнувши на призупинення безвізу

ЄС офіційно розкритикував проект щодо Антикорупційного суду, натякнувши на призупинення безвізу

Фото: УНІАН

Порошенко подав його до Ради в грудні минулого року.

Євросоюз офіційно виступив із критикою на адресу Адміністрації президента через те, що глава держави подав законопроект про Антикорупційний суд, який суперечить обіцянкам Києва та рекомендаціям Венеціанської комісії.

Про це йдеться у письмовому коментарі від імені речника Євросоюзу, передає "Європейська правда".

В Брюсселі заявили, що вітають подання законопроекту, однак наголосили, що поданий документ не відповідає зобов'язанням України.

"Основні положення проекту не відповідають рекомендаціям Венеціанської комісії. Важливо, щоб ці питання були переглянуті, і ЄС доносить цей сигнал українській владі", - йдеться в заяві.

Речник Євросоюзу підкреслив, що створення АКС необхідне для виконання безвізових вимог. "Його створення... вимагає також Європейська комісія в рамках моніторингу за механізмом візового призупинення", - йдеться у коментарі.

"ЄС тісно співпрацює з США та МВФ у цьому питанні (створення АКС, - ред.), і, звичайно, готовий продовжувати співпрацювати з відповідними українськими органами влади для підтримки цього процесу", - наголосили в Брюсселі.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін відповів на наболілі запитання

Міністр закордонних справ Павло Клімкін відповів на наболілі запитання

Раніше у МВФ заявили, що пункти цього документа суперечать зобов'язанням, які вона взяла на себе перед міжнародними партнерами.

У відповідь на що Порошенко зазначив, що проект закону про Вищий антикорупційний суд розроблено відповідно до Конституції України та згідно з рекомендаціями Венеціанської комісії

Також у Світовому банку важають, що ухвалення закону про Антикорупційний суд у редакції, запропонованій Порошенком, є неприпустимим.

Президент вніс до парламенту проект закону про Вищий антикорупційний суд 22 грудня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація