ЄС офіційно увів санкції проти депутатів Держдуми, яких обрали у Криму

ЄС офіційно увів санкції проти депутатів Держдуми, яких обрали у Криму

Фото: Reuters

До списку потрапили п'ять чиновників від Криму. 

Європейський союз додав до санкціонного списку депутатів Держдуми РФ, обраних в окупованому Криму.

Про відповідне рішення Ради ЄС повідомляють в Офіційному журналі ЄС, де було опубліковано текст рішення.

"З огляду на організацію Російською Федерацією виборів до Держдуми у незаконно анексованому Криму і Севастополі Рада вважає, що шість осіб мають бути додані до переліку осіб і компаній, щодо яких діють обмежувальні заходи", - повідомляється у рішенні.

До списку потрапили п'ять депутатів від Криму (Костянтин Бахарєв, Руслан Бальбек, Андрій Козенко, Світлана Савченко, Павло Шперов) та один чиновник від Севастополя - Дмитро Бєлік.

Рішення щодо санкцій набирає чинності від дня його публікації.

Зауважимо, що до російської держдуми у вересні було обрано 8 депутатів. Однак, двоє з них (Наталія Поклонська і Михайло Шеремет) вже перебувають у переліку осіб і компаній, щодо яких діють санкції у зв'язку з порушенням територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України.

Нагадаємо, що наразі санкції ЄС включають заборону на імпорт в ЄС товарів з Криму і Севастополя; інвестиції в Крим чи Севастополь; туристичні послуги в Криму та Севастополі (зокрема, європейські круїзні лайнери не можуть заходити у кримські порти); експорт певних товарів і технологій в Крим, зокрема, у сфері транспорту, телекомунікацій та енергетики.

Повʼязані теми:

Наступна публікація