ЄС подовжить індивідуальні санкції через українську ситуацію – ЗМІ

ЄС подовжить індивідуальні санкції через українську ситуацію – ЗМІ

Фото: Reuters

Є ймовірність, що такі заходи будуть прийняті вже сьогодні.

Євросоюз має намір подовжити обмежувальні заходи у зв'язку з ситуацією в Україні.

Очікується, що санкції наберуть чинності вже найближчим часом, про це заявило дипломатичне джерело в інститутах ЄС, передає Інтерфакс.

"Це рішення приймається за письмовою процедурою і може відбутися найближчим часом", – зазначив співрозмовник агентства.

На зауваження, що такого пункту немає в оголошеному порядку денному засідань Комітету постійних представників країн ЄС 15 березня (Coreper), джерело відповіло: "Виходимо з того, що рішення очікується ще до засідання 15 березня. Є ймовірність, що воно буде прийнято вже сьогодні".

Нагадаємо, що останнього разу індивідуальні санкції ЄС подовжувалися 14 вересня 2016 року. Мова йшла про подовження обмежувальних заходів щодо 149 фізичних і 37 юридичних осіб, активи яких в Євросоюзі заморожені і яким заборонений в'їзд у країни ЄС.

Відзначимо, що раніше посол ЄС в Україні Юг Мінгареллі заявив про відсутності питання посилення антиросійських санкцій на порядку денному ЄС.

Посол сподівається, що ЄС зможе зберігати свою єдність у питанні санкцій проти Росії. На уточнююче питання про внесення в санкційний список нових юридичних осіб Мінгареллі відповів, що це питання також не стоїть на порядку денному ЄС.

Повʼязані теми:

Наступна публікація