ЄС здивований, що Росія пропонує мільйони доз "Супутник V" різним країнам, а свій народ вакцинувати не поспішає

ЄС здивований, що Росія пропонує мільйони доз "Супутник V" різним країнам, а свій народ вакцинувати не поспішає

Фото: Associated Press

Російські розробники досі не подали заявку на реєстрацію своєї вакцини європейським регулятором.

Євросоюз здивований, що Росія пропонує низці країн мільйони доз вакцини "Супутник V", хоча у самої справи з вакцинацією всередині країни просуваються не надто швидко. 

Про це 17 лютого сказала президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на брифінгу після засідання колегії єврокомісарів у Брюсселі.

"Ми все ще дивуємося, чому Росія теоретично пропонує мільйони й мільйони доз, не досягаючи достатнього прогресу у вакцинації власного народу", — сказала вона. — Це питання, на яке слід відповісти". 

За словами президентки Єврокомісії, виробники російської вакцини поки не подали заявку на реєстрацію "Супутник V" до Європейського агентства лікарських засобів (EMA), а  для її подачі необхідно надати "повний пакет даних". "Якщо вони зроблять це, вони повинні подати повний перелік даних, пройти повну перевірку, як і будь-яка інша вакцина", — зазначила вона. 

Фон дер Ляєн додала, що у росіян немає виробництва в Європі, тому варто очікувати проведення інспекції на місці виробництва в Росії.

У Бельгії з'явилися підроблені вакцини, більшість яких, вочевидь, переважно з Росії. Громадян наполегливо закликають вакцинуватися виключно в медичних установах безкоштовно, а не купувати підозрілі препарати.

Повʼязані теми:

Наступна публікація