Євродепутата розіграли із законом про права ЛГБТ від імені глави Адміністрації Порошенка

Євродепутата розіграли із законом про права ЛГБТ від імені глави Адміністрації Порошенка

Фото: Getty Images

Ребекка Гармс заявила, що стала жертвою дезінформаційної війни.

Депутатка Європарламенту Ребекка Гармс, яка ініціювала написання відкритого листа до української влади із закликом вийти на "КиївПрайд", стала жертвою дезінформації щодо підготовки президентом Петром Порошенком законопроекту "щодо прав ЛГБТ українців в рамках європейських законодавчих стандартів".

Про це євродепутатка повідомила на своїй сторінці у Twitter.

"Мене і мій офіс систематично дезінформували щодо законопроекту про рівні права за допомогою сфабрикованого телефону та пошти, представляючись главою Адміністрації президента", - зазначила вона.

Після завершення "Маршу рівності" у Києві Гармс заявила, що їй телефонували з Адміністрації президента України і передали, що Петро Порошенко не лише підтримує "КиївПрайд", а й має намір подати проект закону про рівні права наступного тижня, передає "Інтерфакс-Україна".

Радник Гармс уточнив, що співрозмовник євродепутата представився нібито головою АПУ Ігорем Райніним.

Однак в Адміністрації Порошенка заперечили подібну розмову і подібні ініціативи.

"Ребекка Гармс, скоріш за все, стала жертвою розіграшу. Від АП до неї не телефонували. Ми повністю спростовуємо внесення до ВР законопроектів, про які говорить пані Гармс", – повідомили "Українській правді" в АП.

Пізніше євродепутатка написала у Twitter, що її "систематично дезінформували".

"Це був мій власний досвід, пов'язаний з поточною дезінформаційною війною. Прошу вибачення за проблеми та непорозуміння, які це могло спричинити", - додала євродепутат.

Разом із тим Гармс зазначила, що цей інцидент не впливає на той факт, що проведений у неділю "КиївПрайд" є значним успіхом для України та прогресом у громадянських правах та рівноправності українців.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація