Євромайдани в Україні: Запоріжжя вражало кількістю, а в Одесі пам'ятник Дюку "одягли" у прапор ЄС

Євромайдани в Україні: Запоріжжя вражало кількістю, а в Одесі пам'ятник Дюку "одягли" у прапор ЄС

На Євромайдани піднялася вся Україна / Фото: ТСН.ua

У Львові прапор Євросоюзу підняли на найвищій точці міста - на Високому замку.

Мітинги на підтримку Євромайдану у Києві відбулися у всіх великих містах України, йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень.

Донецьк

Акція на підтримку євроінтеграції продовжується біля пам'ятника Шевченку у центрі Донецька. Ввечері тут лишилося близько 30 людей, проте вдень було майже дві сотні, що для Донецька немало. Через неузгодженість домовленостей у соцмережах люди збиралися у різних місцях, утім зрештою зійшлися на спільний мітинг. Партійну символіку на мітингу заборонили. Акцію з закликом підписати угоду про асоціацію донетчани планують цілодобово продовжувати до саміту у Вільнюсі.

Львів

Попри постійний дощ, у центрі Львова близько десяти тисяч людей. Вони збираються кілька днів поспіль, утім сьогоднішню акцію можна назвати найчисленнішою. Майдан оголосили позапартійним. Зі сцени виступали лише студенти і представники громадських організацій. Єдиного депутата-свободівця, який вийшов на сцену, освистали, сталася бійка. На площі встановили намети, де збирають підписи за угоду про асоціацію та відставку уряду. Прапор Євросоюзу з'явився на найвищій точці Львова - на Високому замку - та на скульптурах грецьких богів, що на площі Ринок.

Центральні майдани українських міст заполоняють тисячі незадоволених

Центральні майдани українських міст заполоняють тисячі незадоволених

Севастополь

Сімферопольський майдан вже спорожнів. Сьогодні опівдні тут одночасно почалися одразу два мітинги - прихильників та противників євроінтеграції. Акція "За розвиток відносин з Росією" під головуванням кримського спікера зібрала близько 2,5 тис. учасників. Кримський євромайдан був меншим. Мітинг прихильників європейського майбутнього України поступався і технічними засобами – їхні промови заглушали потужні динаміки проросійської акції.

Тернопіль

У Тернополі сьогодні тисячі містян мокнули під дощем, щоб підтримати депутатів міської ради. На центральному майдані міста відбулася позачергова сесія Тернопільської міськради. Депутати розглядали єдине питання - не змінювати євроінтеграційний курс країни. Звернення із такою вимогою вони надіслали президенту, уряду та Верховній Раді. Треба сказати, що ця сесія тривала не більше десяти хвилин, потому містяни кілька годин мітингували. Продовжити пообіцяли завтра.

Одеса

Після судової заборони одеситам збиратися на Думській площі прихильники євроінтеграції зібралися поруч із Потьомкінськими сходами, біля пам'ятника Дюку. Першому одеському правителю навіть огорнули плечі прапором Євросоюзу. Опівдні на площі зібралося понад півтисячі одеситів, які виступають за відновлення підготовки до укладення Угоди про асоціацію на Вільнюському саміті. Акція відбувалася за принципом вільного мікрофона - усі охочі могли висловитися. Неподалік Дюка встановили близько 10 наметів, які мають стояти до Вільнюського саміту - 29-го листопада.

Запоріжжя

У Запоріжжі на мітинг під облдержадміністрацію сьогодні вдень вийшли півтисячі людей. Організатори самі були дещо здивовані такою кількістю,

адже південний схід України ніколи не вважався проєвропейським. Мітингувальники намалювали під вікнами Запорізької облради велетенський прапор Європи, аби з початком робочого тижня посадовці побачили, чого прагнуть люди.

Нагадаємо, що на недільний Євромайдан у Києві зібралося 100 тисяч українців. Людей закликали не розходитися, проте до вечора на Європейській площі залишилося вже кілька сотень людей. Люди відходять до Майдану Незалежності, вільної від політиків зони.

Повʼязані теми:

Наступна публікація