Європа не зможе існувати без України – Туск

Європа не зможе існувати без України – Туск

Фото: УНІАН

За його словами, ЄС і надалі допомагатиме українцям.

Голова Ради Європейського союзу Дональд Туск заявив, що ЄС визнає європейські прагнення України і продовжить надавати їй допомогу, оскільки без України не буде Європи.

Про це він заявив під час виступу в українському парламенті 18 лютого.

"Не може бути справедливої Європи без незалежної України. Не може бути безпечної Європи без безпечної України. Простіше кажучи, не може бути Європи без України!... Сьогодні тут, у Верховній Раді України, можу повторити перед вами не лише від свого імені, а від імені усього Європейського союзу: Ми з вами! І хочемо вам далі допомагати", - розповів Туск.

Голова Ради ЄС також підкреслив, що українці "встояли" у найважчу мить своєї історії, всупереч намірам агресора та "лицемірству" політичних гравців.

"Насамперед хочу подякувати вам за вашу стійкість. Ви встояли у найважчу мить вашої історії. Ви встояли і будете залишатися гордими та незламними всупереч геополітиці, всупереч злим намірам агресивного сусіда і всупереч байдужості та лицемірству багатьох впливових гравців світової політичної сцени. Ви встояли, хоча ваші партнери не завжди допомагають вам так, як належить", - підкреслив Туск.

Він заявив, що Небесну сотню, яка загинула під час Революції гідності, у Європі теж згадують як справжніх героїв.

"Хочу подякувати вам за вашу мужність. Хлопці з Небесної сотні увійшли в пантеон не тільки українських, але і європейських героїв. І всім матерям полеглих присягаю: Європа завжди буде пам’ятати про ваших синів", - зазначив очільник Ради ЄС.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко подякував президенту Європейської Ради Дональду Туску за єдність країн-членів ЄС у питанні впровадження "азовського пакету санкцій" проти Росії.

Порошенко і Туск погодили необхідність подовження Євросоюзом антиросійських санкцій

Порошенко і Туск погодили необхідність подовження Євросоюзом антиросійських санкцій

Повʼязані теми:

Наступна публікація