Європарламенту запропонують ухвалити безвізовий режим для України в цілому

Європарламенту запропонують ухвалити безвізовий режим для України в цілому

Фото: Reuters

Документ розглядатимуть 5 вересня. 

Європарламенту може ухвалити документ про безвізовий режим для України одразу в цілому. Про це йдеться у проекті доповіді, підготовленої доповідачем з Болгарії Марією Габріель.

Документ має бути розглянутий на засіданні Комітету з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ 5 вересня.

"Ухвалити цю пропозицію у першому читанні, приймаючи пропозицію Комісії", - наводить УНІАН цитату з проекту.

У тексті вказано, що Україна "досягла необхідного прогресу та виконала всі необхідні критерії для ухвалення такого рішення".

Габріель додала, що скасування візових зобов'язань для українців із біометричними паспортами представлятиме "конкретне досягнення". Також лібералізація візового режиму буде продовжувати поглиблювати контакти між людьми. У доповіді враховані міграційні ризики – так, станом на сьогодні відмови у наданні віз ЄС українським громадянам становить 2%.

"Доповідач переконана, що голосуючи за цю пропозицію Комісії, Європейський парламент підтвердить принцип, коли кожна країна, яка виконає всі необхідні критерії, може отримати лібералізацію візового режиму", - йдеться у проекті. 

Куди українці можуть їздити без віз

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявляв, що впевнений у наданні Європейським Союзом безвізового режиму Україні найближчими тижнями. 

Про те, що безвізовий режим із ЄС може запрацювати вже уже в жовтні заявляв  єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган. Комітет Європарламенту у закордонних справах уже проголосував за те, щоб якнайшвидше скасувати візи для українців. Однак тепер за це має проголосувати ще й увесь Європарламент, а потім - підтвердити Єврокомісія.

Стало відомо, коли Україна зможе отримати безвізовий режим

Стало відомо, коли Україна зможе отримати безвізовий режим

Повʼязані теми:

Наступна публікація