Євросоюз передбачив право скасувати безвіз при відсутності реформ в Україні – ЗМІ

Євросоюз передбачив право скасувати безвіз при відсутності реформ в Україні – ЗМІ

Фото: Reuters

Українську владу "підвісили" на своєрідний гачок, аби вона продовжувала обраний курс на зміни в країні.

Європейський союз залишив за собою право призупинити дію безвізового режиму для українців у випадку, якщо Україна зійде зі шляху реформ. На відповідний документ посилаються автори статті Європейської правди з назвою "Безвізовий запобіжник ЄС: Брюссель збільшує ціну розвороту реформ в Україні".

У матеріалі йдеться про те, що чимало вітчизняних політиків мріють про скасування низки нововведень після того, як запрацює безвізовий режим із ЄС, тож для запобігання цьому було передбачено таку норму. Україна зобов'язана буде протягом семи років із моменту візової лібералізації регулярно звітувати перед Європарламентом та Радою ЄС – щонайменше один раз на рік, але й частіше, залежно від кожної вимоги керівних органів Євросоюзу.

Питання про надання Україні безвізового режиму знову відклали

Питання про надання Україні безвізового режиму знову відклали

"Якщо одного дня ВР спотворить електронне декларування, або ж скасує норму про заборону дискримінації тощо, ЄС буде вимушений запустити процедуру призупинення безвізу", - пояснюється у статті. У матеріалі також прогнозується, що найпильніша увага європейців буде прикута до сфери протидії корупції.

Як уже повідомлялося, комітет Європейського парламенту ухвалив механізм призупинення безвізового режиму, що затвердили між собою інституції ЄС та погодили постійні представники. Цей механізм називали останнім каменем спотикання перед скасуванням віз для українців, однак швидко після цього безвіз все одно не нададуть. Наступний тиждень у Європарламенті - пленарний. Але розглянути механізм можуть не встигнути. Тоді доведеться чекати середини січня. Далі цей механізм має затвердити Рада Європейського Союзу.

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація