Президент Європейської Ради офіційно підтвердив подовження санкцій проти Росії

Президент Європейської Ради офіційно підтвердив подовження санкцій проти Росії

Фото: Associated Press

Термін дії - до 31 липня 2020 року.

Президент Європейської Ради Шарль Мішель підтвердив подовження європейських секторальних санкцій проти Російської Федерації.

За його словами, таке рішення було ухвалено 12 грудня, у перший день зустрічі на вищому рівні в Брюсселі глав держав і урядів країн ЄС, передає Укрінформ.

Обмежувальні заходи проти Москви через її агресію проти України подовжені на шість місяців – від 31 січня 2020 року до 31 липня 2020 року. Після цього їх можуть знову подовжити.

"Ми мали дискусію щодо Росії та України. Ми були проінформовані про результати Нормандського саміту, який відбувся минулого понеділка у Парижі. Емануель Макрон і Ангела Меркель оновили для нас інформацію щодо ситуації. Ми продовжили санкції на наступні шість місяців, виходячи з того, що імплементація Мінських угод залишається важливою. Ми будемо продовжувати за цим спостерігати", - сказав Шарль Мішель.

Нагадаємо, 6 березня 2014 року було ухвалено перший рівень санкцій, в результаті чого було призупинено переговорний процес Євросоюзу і Росії про пом'якшення візового режиму. 31 липня 2014 року ЄС прийняв рішення про введення третього рівня санкцій проти Російської Федерації, які стосуються енергетичного та фінансового секторів, продукції військового та подвійного призначення. Це були так звані економічні або секторальні санкції. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація