Євросоюз схвалив нові санкції проти Росії за незаконне будівництво Керченського мосту

Євросоюз схвалив нові санкції проти Росії за незаконне будівництво Керченського мосту

Фото: Associated Press

Санкції стосуються двох осіб і чотирьох компаній, які брали участь у незаконному будівництві мосту окупантів.

Посли країн Європейського Союзу узгодили запровадження санкцій проти Росії за незаконне будівництво Керченського мосту в анексованому Криму. Обмеження будуть офіційно оформлені упродовж поточного тижня.

Про це 28 вересня повідомив журналіст "Радіо Свобода" Рікард Юзвяк в Twitter.

"Посли ЄС схвалили санкції проти двох осіб і чотирьох компаній, відповідальних за будівництво Керченського мосту. Буде офіційно оформлений пізніше, цього тижня", - написав кореспондент.

Нагадаємо, 9 вересня посли Європейського Союзу проголосували за подовження санкцій проти РФ за незаконну анексію Криму. Тоді ж у ЄС анонсували запровадження нових антиросійських обмежень за будівництво Керченського мосту. 

Як повідомлялося, 23 грудня окупанти відкрили залізничне сполучення "кримським мостом". На запуск незаконної переправи очільник Кремля Володимир Путін прибув кримським потягом. Спочатку Путін проїхався у кабіні машиніста, а потім чаював у вагоні-ресторані із нібито простими робітниками.

У представництві президента України в АР Крим заявили, що відкриття залізничної частини "кримського мосту", яка сполучає анексований півострів із Росією, є незаконною і порушує державний суверенітет і територіальну цілісність України, як і поїздка російського президента щойно відкритою переправою.

Згодом, 25 грудня, прокуратура АР Крим розпочала кримінальне провадження щодо незаконного переправлення осіб через державний кордон України "кримським мостом".  

Російські окупанти планують відкрити "Кримський міст" для легкових автомобілів

Російські окупанти планують відкрити "Кримський міст" для легкових автомобілів

Повʼязані теми:

Наступна публікація