Євросоюз ввів санкції проти росіян через захоплення українських моряків

Євросоюз ввів санкції проти росіян через захоплення українських моряків

Фото: Associated Press

Заморозили банківські рахунки восьми осіб.

Європейський Союз ввів санкції проти восьми росіян через конфлікт у Чорному морі.

У списку санкцій потрапили російські військові і прикордонники, які брали участь в інциденті в Чорному морі. У списку зазначені начальник "прикордонного управління ФСБ Криму та Севастополя" Сергій Станкевич, його заступник Андрій Шеїн,  командири двох кораблів, які брали участь у захопленні, Андрій Шипіцин та Олексій Саляєв, керівники служб пунктів управління ФСБ Росії Олексій Шатохін і Руслан Ромашкін, командир протичовнового корабля "Суздалець" Сергій Щербаков та командувач військами Південного військового округу Олександр Дворніков.

У список санкцій також мали внести заступника керівника прикордонної служби Росії Геннадія Медведєва, але це заблокувала Фінляндія.

Брюссель оголосив про замороження їхніх рахунків і заборону на видавання віз цим російським посадовцям. Таким чином санкційний список Європейського союзу за порушення територіальної цілісності України зараз складається зі 171 особи і 44 компаній.

25 листопада 2018 року російські прикордонники затримали близько Керченської протоки три українських військових судна, на борту яких були 24 людини. Моряків звинуватили в порушенні держкордону Росії і заарештували. 

У Росії уже 11 українських моряків будуть перевіряти на психолого-психіатричний стан

У Росії уже 11 українських моряків будуть перевіряти на психолого-психіатричний стан

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація