Євросоюз здійснив передостанню процедуру щодо надання безвізу українцям

Євросоюз здійснив передостанню процедуру щодо надання безвізу українцям

Фото: УНІАН

Безвізовий режим може запрацювати орієнтовно від 11 червня.

Бюрократичні формальності на шляху до безвізу добігають кінця. Сьогодні, 26 квітня, Рада послів країн Євросоюзу (Комітет постійних представників) здійснила передостанню процедуру щодо надання безвізового режиму для громадян України. Рішення — суто формальне, адже всі нюанси були узгоджені раніше.

Фінальним затвердженням безвізу для України буде рішення Ради ЄС. Про це повідомляє кореспондент "Радіо Свобода" Григорій Жигалов, ідеться в сюжеті ТСН.

Чиновники переконували, що від сьогоднішнього засідання не варто було чекати сюрпризів, адже основні політичні ухвали вже давно є. Проект законодавчої ініціативи про внесення України у список безвізових країн навіть проголосований Європейським парламентом.

Та й самі дипломати вже кілька разів обговорювали безвіз для України. У листопаді 2016-го дали згоду на перемовини між Радою ЄС та Європарламентом, а у березні цього року — підтвердили результат цих переговорів.

Після затвердження з боку дипломатів — слово за Радою ЄС. За інформацією "Радіо Свобода", рішення ухвалять 11 травня, ймовірно, за спрощеною процедурою, навіть без обговорення.

Урочисте підписання готують на 17 травня у Страсбурзі, а опублікують документ — за п'ять днів. Безвізовий режим для громадян України — власників біометричних паспортів — запрацює орієнтовно 11 червня. Важливо — він стосується лише коротких поїздок, не дає права жити та працювати в ЄС.

Фото: ТСН.ua

Посли Євросоюзу розглянуть безвізовий режим для громадян України

Посли Євросоюзу розглянуть безвізовий режим для громадян України

Повʼязані теми:

Наступна публікація