Євросоюзу потрібна Україна. Зеленський та Туск домовилися про співпрацю

Євросоюзу потрібна Україна. Зеленський та Туск домовилися про співпрацю

Фото: Сайт президента України

У липні в Києві відбудеться саміт Україна-ЄС.

Європейський союз так само, як Україна зацікавлений у розвитку двосторонніх відносин.

Про це заявив український президент Володимир Зеленський після зустрічі з президентом Європейської ради Дональдом Туском.

"За результатами зустрічі ми дійшли висновку, що не тільки Україні потрібен ЄС, як гарант її успіху, як незалежної та заможної держави, але й Євросоюзу потрібна Україна - демократична, дружна, стабільна, сильна. Переконаний, що ми маємо амбітні цілі та спільно працювати над їхнім досягненням. Розраховую, що президент Дональд Туск завжди залишатиметься другом, потужним і надійним адвокатом України в усьому світі", - додав він.

На думку Зеленського, нагода надати нового потужного імпульсу для розвитку відносин України та Євросоюзу буде під час проведення саміту.

"8 липня цього року я радий вітати вас в Україні (в Києві - прим.ред.), і всіх наших європейських партнерів на саміті Україна-ЄС",-  наголосив президент.

Своєю чергою Туск підтвердив, що Європі також потрібна Україна.

"Не може бути справедливої Європи без незалежної України. Не може бути безпечної Європи без безпечної України. Простими словами - не може бути Європи без України. Україна може покладатися на ЄС, як завжди. Ми залишаємося і залишатимемося вашим найкращим другом і союзником", - запевнив він.

Нагадаємо, Володимир Зеленський 4-5 червня здійснює свій перший міжнародний візит на цій посаді. Основні теми перемовин – двостороння співпраця України з ЄС, а також спільна протидія російській агресії. Протягом 4 червня, президент вже встиг зустрітися із віце-президентом Єврокомісії і президентом Польщі Анджеєм Дудою, головою Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером, представниками НАТО та іншими високопосадовцями.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація