"Їх лякає істинний патріотизм". Чийгоз прокоментував вирок суду російських окупантів

"Їх лякає істинний патріотизм". Чийгоз прокоментував вирок суду російських окупантів

Ахтем Чийгоз / Фото: Getty Images

Політв'язень вважає, що РФ радіє зарано. 

Один з лідерів кримських татар Ахтем Чийгоз, якому  присудили 8 років колонів суворого режиму за сфабрикованою у РФ  справою, відреагував на рішення суду.

Звернення Чийгоза на своїй сторінці опублікував нардеп та глава Меджлісу кримсько-татарського народу Рефат Чубаров. 

"11 вересня слухав вирок. Скільки цинізму, брехні, і головне, страху за кожним вимовленим словом і діями суддів, влада Росії перед силою, мужністю, рішучістю мого народу. Як їх дратує, лякає істинний патріотизм, який їм не зрозумілий і їм не притаманний. Їм зручно прикриватися лжепатріотизмом, просоченим гнилим націонал-шовінізмом, які насаджуються ними не тільки своєму народові", - наголосив Чийгоз.

Звернення Ахтема Чийгоза до учасників мітингу, який планується провести у Києві 13 вересня 2017 року о 17.30 на Майдані ...

Опубликовано Рефатом Чубаровым 13 сентября 2017 г.

На його думку, кожен українець та кримський татарин має розуміти, що їхні права  на свободу, гідне життя і любов до Батьківщини є небезпекою для влади РФ.

"Вирок увібрав в себе безвихідь і злобу колаборантів. Але їхня радість передчасна. Їм не вдасться "зробити головною цінністю брехню і підлість". Їм ніколи не бути авторитетами народу", - підсумував він. 

Нагадаємо, Чийгоза заарештували ще у січні 2015 року та протримали 15 місяців у слідчому ізоляторі. Після цього із численними порушеннями відбувся показовий судовий процес. Його визнали винним в організації "масових заворушень", пов'язаних із сутичками, що відбулися 26 лютого 2014 року між проукраїнськими та проросійськими протестувальниками. 

Україна вимагатиме екстрадиції Ахтема Чийгоза, незаконно засудженого російським судом

Україна вимагатиме екстрадиції Ахтема Чийгоза, незаконно засудженого російським судом

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація