"Їм зараз дуже потрібен якийсь кримінал Януковича". Лавринович прокоментував оголошення підозри в перевороті

"Їм зараз дуже потрібен якийсь кримінал Януковича". Лавринович прокоментував оголошення підозри в перевороті

Фото: УНІАН

ГПУ розслідує справу про захоплення державної влади у 2010 році.

Зміни до Конституції були не порушенням, а виконанням функціональних обов'язків. Про це заявив екс-міністр юстиції часів президентства Віктора Януковича Олександр Лавринович, передає "112 Україна".

"Які можуть бути питання про порушення, якщо це було суто виконанням функціональних обов'язків, які жодним чином не причетні до суті питання? Зміни до Конституції приймались і приймаються у ВР, процедура їх прийняття описана. Міністерство юстиції публікує всі рішення Конституційного суду - це обов'язок", - зазначив він.

Колишній чиновник заявив, що Конституційний суд не повертав, а визнав неконституційним закон, яким вносились зміни до Конституції 2004 року.

"Конституційний суд нічого не повертав, він визнав неконституційним закон, яким вносились зміни до Конституції 2004 року. Практично всі політсили, які у той час були, ініціювали скасування того закону, оскільки була порушена процедура внесення змін до Конституції... Їм зараз дуже потрібен якийсь кримінал Януковича, щоб це було виправдано", - вважає Лавринович.

6 вересня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що ГПУ розслідує справу конституційного перевороту 2010 року, який призвів до захоплення державної влади шляхом розширення у повноважень президента України - на той час Віктора Януковича. У справі повідомлено про підозру екс-президенту Віктору Януковичу та екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація