"Йому воно свербить": Порошенко прокоментував згадки Путіним України в присутності Трампа

"Йому воно свербить": Порошенко прокоментував згадки Путіним України в присутності Трампа

Фото: Reuters

Наша країна продовжує перебувати серед пріоритетних міжнародним тем, запевнив президент.

Україна залишається пріоритетом міжнародної політики США, ЄС і НАТО. Про це заявив президент України Петро Порошенко, коментуючи завершальну прес-конференцію за підсумками зустрічі лідерів Росії Володимира Путіна та Сполучених Штатів Дональда Трампа.

У відповідь на запитання ведучого одного з українських телеканалів про те, що Трамп жодного разу на цій прес-конференції не згадав про Україну, і чи не може це свідчити про випадіння України з пріоритетів зовнішньої політики США, Порошенко заперечив таке припущення. "Базуючись на моїй зустрічі з Трампом на саміті Україна-НАТО, на документах саміту НАТО, Україна була і залишається серед перших пріоритетів", - заявив Порошенко.

Путін попросив Трампа більше тиснути на Україну

Путін попросив Трампа більше тиснути на Україну

Також глава української держави прокоментував репліку про те, що Путін протягом тієї ж прес-конференції три рази повертався до теми України. "Якщо він так багато говорив, то йому воно свербить", - заявив Порошенко.

Як повідомлялося, вперше Путін розповів, що президенти говорили про ситуацію на Донбасі, і російський лідер закликав американського колегу “налаштовувати” офіційний Київ на виконання Мінських угод. Вдруге він заявив, що готовий продовжити транзит газу через Україну в разі вирішення суперечки в Стокгольмському арбітражному суді. Втретє ж Путін нервово запевнив, що для Росії питання Криму є закритим, хоча президент США та міжнародна спільнота вважають інакше.

Повʼязані теми:

Наступна публікація